זו בהחלט מרקחת פרוסות תפוזים מיוחדת ויפיפיה. טעמם מזכיר פירות מיובשים מצופים בדוק של סירופ נפלא. היא מעוררת עניין בשל פלחי התפוז שהופכים לזגוגיים כמו סוכרייה.

החומרים: לצנצנת 1 ליטר

1 ק"ג תפוזים רצוי בעלי קליפה עבה במיוחד

4 כוסות מים

4 כוסות סוכר

1 מקל וניל

1/2 כפית ג'ינגר טרי

 

אופן ההכנה:

במגררת דקה מגררים את קליפת התפוזים, אין להסיר לגמרי את הקליפה.

שמים את התפוזים בסיר, מכסים ומביאים לרתיחה. מחליפים את הנוזלים ומביאים פעם נוספת לרתיחה. מסננים ומניחים את התפוזים על צלחת נפרדת.

חוצים כל תפוז לשניים ואחר כך חותכים לפלחים רחבים וגדולים.

בסיר רחב מבשלים בנפרד את המים הסוכר הווניל והג'ינגר כ-20 דקות . מוסיפים את פלחי התפוזים לסירופ, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים. שעתיים וחצי.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here