זו ריבה המככבת במטבחי תמיד בקיץ ועולה בהוד והדר בתקופת חגי תישרי. הריבה נהדרת כשהיא על טוהרת הענבים (רצוי ללא חרצנים), אני נוהגת להעשירה בשלל תוספות כמו שקידים וגרגרי שומשום שהופכות אותה לריבה מעניינת ועשירה.

החומרים: לצנצנת של 1-½1 ליטר

½1 ק"ג ענבים בהירים או כהים

1/2 לימון

1 כוס מים

½3 כוסות סוכר

מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה: 

שוטפים את הענבים ומסירים אותם מן האשכול. חותכים את חצי הלימון לפלחים.

יוצקים כוס מים לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-5 דקות . מוסיפים את פלחי הלימון ומיץ הלימון והענבים, מערבבים ומבשלים כשעה וחצי תוך כדי השגחה מתמדת עד שהתערובת נעשית צמיגית.

מצננים את הריבה, מכניסים לתוך צנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים הרמטית.

  • טיפסקל

להעשרת הריבה אפשר להוסיף (בשלב שבו מוסיפים את הענבים) 1 כוס גרגרי שומשום ו – 1/2 כוס שקדים קצוצים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here