במימונה עולים לשולחן מבחר רחב ומגוון של ריבות העשויים מפירות אך לא רק. תמצאו שלל מתכונים להכנת ריבות מירקות כמו: ריבה מגזר גמדי, מחצילים קטנים, מסלק וגם מעגבניות שרי. זו ריבה בהחלט לא שגרתית וטעימה במיוחד.

אשכול עגבניות שרי
אשכול עגבניות שרי

החומרים: לצנצנת קטנה

1/2 ק"ג עגבניות שרי

400 גרם סוכר

2 שקיות סוכר וניל

5 כפות מיץ לימון

 

אופן ההכנה: 

מנקים ומסלקים את העוקץ מהעגבניות.

מניחים בקערה מכסים בסוכר סוגרים בניילון ניצמד ושומרים במקרר לילה.

מעבירים לסיר מוסיפים סוכר וניל ,ומיץ לימון ומבשלים כחצי שעה עד שעה על להבה בינונית מידי פעם מערבבים את הריבה. מצננים ושומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.

מבשלים עד לצמצום הנוזלים:

מתבשלים לאט עד לקבלת הריבה הנפלאה
מתבשלים לאט עד לקבלת הריבה הנפלאה

 

מצננים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. שומרים במקום מוצל וקריר. מרגע שפותחים את הצנצנת יש לשמור את ריבת השרי במקרר.

בתום הבישול שומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית
בתום הבישול שומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

  1. שלום… רציתי לשאול אם לא עדיף לקלוף את העגבניות לפני ההשרייה? לפעמים הקליפה ממש קשה ואז לא יהיה נעים בפה… תודה

    • הי נטלי
      אין צורך לקלף את עגבניות השרי הן הופכות כמו סוכריות חלקן נמסות וחלקן לא.
      זה ממש לא מפריע. נסי את המתכון. תמיד את יכולה לחלוט וקלף .

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here