

במימונה עולים לשולחן מבחר רחב ומגוון של ריבות העשויים מפירות אך לא רק. תמצאו שלל מתכונים להכנת ריבות מירקות כמו: ריבה מגזר גמדי, מחצילים קטנים, מסלק וגם מעגבניות שרי. זו ריבה בהחלט לא שגרתית וטעימה במיוחד.


החומרים: לצנצנת קטנה
1/2 ק"ג עגבניות שרי
400 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מנקים ומסלקים את העוקץ מהעגבניות.
מניחים בקערה מכסים בסוכר סוגרים בניילון ניצמד ושומרים במקרר לילה.
מעבירים לסיר מוסיפים סוכר וניל ,ומיץ לימון ומבשלים כחצי שעה עד שעה על להבה בינונית מידי פעם מערבבים את הריבה. מצננים ושומרים בצנצנת בעלת סגירה הרמטית.
מבשלים עד לצמצום הנוזלים:


מצננים ומעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית. שומרים במקום מוצל וקריר. מרגע שפותחים את הצנצנת יש לשמור את ריבת השרי במקרר.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום… רציתי לשאול אם לא עדיף לקלוף את העגבניות לפני ההשרייה? לפעמים הקליפה ממש קשה ואז לא יהיה נעים בפה… תודה
הי נטלי
אין צורך לקלף את עגבניות השרי הן הופכות כמו סוכריות חלקן נמסות וחלקן לא.
זה ממש לא מפריע. נסי את המתכון. תמיד את יכולה לחלוט וקלף .