לכבוד חגי תשרי, ראש השנה ויום כיפור, נהוג להכין מרקחת חבושים, שבתקופה זו מצויים בשפע בשווקים.

לריכוך החבושים מומלץ לקרצף את הקליפה, לחתוך לפלחים, לסלק גרעינים וליבה ולהשרות במים לפחות יום או יומיים.

תקבלו מרקחת חבושים צפים בסירופ מתוק וסמיך.

 

ריבת חבושים / מַעַז'וּן סְפָרְזֶ'ל

החומרים: לצנצנת של 1 ליטר

1 ק"ג חבושים

1/2 ק"ג סוכר (1/2 2 – 3 כוסות)

3 כוסות מים

מיץ מ-1 לימון קטן

4 מקלות קינמון

כל הדרך אל הטעם המושלם

אופן ההכנה:

מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים. פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1 -2 ס"מ. מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בקערה עם מים לכמה שעות כדי לרכך את החבושים לפני הבישול.

בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מוסיפים את המים ומיץ הלימון, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.

מסננים את פרוסות החבושים ומוסיפים אותן אל הסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים. אם מעוניינים בריבה צמיגית ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ-1/2 1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת.

כלי הגשה לריבת החבושים של סבתא גיטה ז"ל עשה את דרכו מטריפולי שבלוב

 

עושים כמות גדולה, מכניסים לצנצנות , ומגישים לאהובים
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here