ריבועי עוגיות נמוכת (בגובה) עסיסיות, נימוחות ועשירות בטעמן

ריבועי עוגיות נמוכת (בגובה) עסיסיות, נימוחות ועשירות  בטעמן. העיקרון החשוב בהכנתן הוא השמירה על מרקמן העסיסי עם האפייה, אפייה ארוכה מידי מייבשת אותן והעוגיות מאבדות מאיכותן. כמו כן אפשר לשחק בשילוב החומרים אותם מוסיפים לעיסה, שוקולד ,אגוזים, שוקולד לבן ואפילו צימוקים.

יש להקפיד על גודל התבנית, תבנית קטנה מידי תניב עוגיות עבות וגבוהות מידי יש להקפיד על 1 ס"מ גובה עיסת הבצק. רפדו בנייר אפייה יקל על הוצאת העוגה שלמה קודם לחיתוך הריבועים.

חשוב לצנן היטב קודם לחיתוך. עוגיות אלו נפלאות לשלוח בחבילות במיוחד לחיילים כי הן נשמרות עד שבוע. נשמרות במקרר וניתנות להקפאה.

ריבועי שוקולד/בראוניז
ריבועי שוקולד/בראוניז

 

ריבועי שוקולד/בראוניז

החומרים: לתבנית  בגודל 33+27 ס"מ.

250 גרם שוקולד מריר ( 50-60% מוצקי קקאו) שבורים לקוביות

250 גרם חמאה

1 כוס סוכר

1/2 כוס סוכר חום

2 – 3 טיפות תמצית וניל איכותית

1 כפית רום או ברנדי

4 ביצים גדולות

1/2 2 כוסות קמח מנופה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן  או אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

להגשה:

עטרות נייר

אופן ההכנה:

ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר הלבן והחום  במיקרוגל. אפשר להשתמש באמבט מרים מניחים את כל החומרים בקלחת הנתונה בסיר עם מים ומנחים על להבה בינונית ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.

מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את תמצית הווניל, הרום או הברנדי והביצים, טורפים במהירות לקבלת עיסה אחידה וחלקה. מוסיפים בפעם או פעמים תוך טריפה את הקמח והמלח ומבליעים לעיסה אחידה.

מעבירים לתבנית אפייה משומנת ואו מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות .

מצננים  היטב ובעזרת סכין מסלקים את השוליים היבשים קלות וחותכים לריבועים בגודל 5+5 ס"מ. מסדרים בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

ריבועי שוקולד/בראוניז
ריבועי שוקולד/בראוניז

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here