

ילדיי מאוד אוהבים את ריבועי השוקולד שלי, המוכרים לכולם בשם בראונייז ובעברית חומיות.
אלו ריבועים קטנים, מפוצצים שוקולד, שלובשים ופושטים צורה בהתאם למשחקי שילוב בין חומרי הגלם והתוספת המשולבת בו.
כך יוצא שממתכון בסיסי אחד ניתן להכין עשרות מיני בראונייז נמוכים, נימוחים, ועסיסיים אשר כל ביס מהם מזמין
מיד ביס שני.. שלישי .. רבעי והופ התבנית חוסלה.
החומרים לתבנית בגודל 33+27 ס"מ
250 גם שוקולד מריר ( 50-60% מוצקי קקאו) שבורים לקוביות
250 גרם חמאה
1 כוס סוכר
1/2 כוס סוכר חום
2 – 3 טיפות תמצית וניל איכותית
1 כפית רום או ברנדי
4 ביצים גדולות
1/2 2 כוסות קמח מנופה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס אגוזי מלך או פקאן אגוזי לוז או אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס
1/2 כוס שוקולד מרירי גרוס או נטיפי שוקולד
לבזיקה:
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס אגוזים קצוצים דק
להגשה:
עטרות נייר


אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד עם החמאה, הסוכר הלבן והחום במיקרוגל. אפשר להשתמש באמבט מרים מניחים את כל החומרים
בקלחת הנתונה בסיר עם מים ומנחים על להבה בינונית ממיסים תוך בחישה עד להמסה חלקה של כל החומרים.
מסירים מהאש או מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים היטב. מוסיפים תוך בחישה מהירה את תמצית הווניל, הרום או הברנדי והביצים, טורפים במהירות לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מוסיפים בפעם או פעמים תוך טריפה את הקמח והמלח אגוזים קצוצים ונטיפי השוקולד, מבליעים עד לקבלת עיסה אחידה.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת רצוי מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות במשך כ- 30 דקות .
מצננים היטב ובעזרת סכין מסלקים את השוליים היבשים קלות וחותכים לריבועים בגודל 5+5 ס"מ.
מסדרים בכלי בעל סגירה הרמטית או מניחים בעטרות נייר מפדרים באבקת סוכר ואגוזים קצוצים ומגישים.
- טיפסקל להצלחה
איך יודעים שעוגת הבראונייז מוכנה?
כאשר העוגה תפוחה והשוליים שלה יציבים יותר מהמרכז. מרכז העוגה נשאר רך למגע.
רוצים חיתוך מדוגם ואחיד?
על מנת לקבל חיתוך אחיד, חייבים לקרר היטב את העוגה במקרר ולהשתמש בסכין מסור כלומר סכין משוננת או בסכין חדה אותה טובלים במים חמים קודם לחיתוך.
בנוסף כדי להצליח רצוי לרפד את התבנית בנייר אפייה דבר שעוזר לחלץ את כל העוגה מהתבנית ומאפשר את חיתוכה בצורה נוחה יותר לריבועים.
אחרי חילוץ העוגה מהתבנית רצוי תחילה ליישר את הצלעות של העוגה על ידי חיתוך פס דק מהשוליים היבשים של צלעות העוגה ורק אז חותכים לריבועים יפים ואחידים.
צילום: אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק