

הרעיון לריבועי המצה הללו נוצרו מזיכרונות ילדות של מצות טבולות בסירופ. אימי נהגה לקחת מצות לחלקן לארבע, להרטיבן קלות, לטגן בשמן ולבשל בסירופ סוכר ריחני- במי מזהר או מי שושנים או קינמון.
הילדים (כמו הבוגרים) בפסח אוהבים שוקולד עם מצה החלטתי לשלב בין הגרסה של ילדותי לבין הגרסה האהובה על ילדי.
כך נוצרו ריבועי המצה הנפלאים הללו. אפשר כמובן להרטיב את המצות או לצקת ישר על המצה שוקולד מומס ולפזר אגוזים ולצנן. אולם מצאתי שאם אופים את המצות עם סירופ ( כמו בגרסה של אימי) ומצפים בשוקולד מומס מגיעים לתוצאות טובות יותר.
את אותו רעיון אפשר להכין עם פיצוחים מלוחים ומעט פלפל אדום או שחור גרוס ואז ריבועו המצות מקבלים ניחוח וטעם לא שיגרתי בין מלחו מתוק עם יקצוץ פיקנטי. זו דרך נפלאה גם לסיים את המצות שנותרו בתום החג.
החומרים: ל – 12 ריבועים גדולים
3 מצות
100 גרם חמאה, מרגרינה, מזולה לאפייה
1/2 כוס סוכר חום דחוס
2 כפות מייפל או סילאן
1/4 כפית קינמון (לא הכרחי)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מרירי, או חלב
1 כפית שמן
לפיזור:
3/4 – 1 כוס אגוזים –שילוב של מספר אגוזים או סוג אחד בלבד כמו: אגוזי פקאן, אגוזי מלך, שקדים, לוז, קשיו קלויים.
אופן ההכנה:
מסדרים את המצות בתבנית תנור . מניחים בקלחת את החמאה, סוכר חום, מייפל או סילאן, וקינמון וממיסים היטב על להבה בינונית. יוצקים בכף על כל המצות שיכבה אחידה של סירופ.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' ואופים כ-10 דקות לקבלת מרקם אחיד ומקורמל .
ממיסים את השוקולד במיקרוגל (או באמבט אדים-באן מרי) מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. יוצקים את השוקולד על המצות ומצפים בשכבה אחידה ובזריזות.
מפזרים מעל את האגוזים הקלויים בשכבה אחידה ומכניסים למקרר לשעה לצינון אחיד והתגבשות.
מוציאים מהמקרר וחותכים את המצות לריבועים גדולים או קטנים. לא נורא אם המצות לא נחתכות היטב ופה ושם נשברות.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שואלת רק כדי לדעת אם הבנתי נכון…המצות מפוזרות בתבנית לא מניחים אותן אחת על השניה…אחרי האפייה הן טווילים כאלה לא פרוסת עוגה…
בדיוק :)
היי פסקל חג שמח
מפזרים את שכבת הקרמל רק על צד אחד של המצה…?
ולאחר מכן עליה מורחים את שכבת השוקולד…?
הי חן
חג שמח
בדיוק :)
תודה….
יצא מושלם!!!!!
הי חן
שמחה לשמוע למה לא צילמת ;)