רטבים נוהגים לשלב עם מנה בשרית, חלבית, צמחונית, ומתוקה . בעצם לפעמים הרוטב משמש כמו לבוש שאמור להשלים את מרקם וטעם המנה אותה מגישים.

לפנכם שני סוגי רטבים האחד עשוי עם פטל שחור והוא קצת פיקנטי מתאים נפלא עם בשרים ושלל סלטים והשני עשוי עם פול אדום והוא מתקתק ומתאים יותר למנות מתוקות.

 

לרוטב חמצמץ

ל – 1 כוס פטל שחור

מוסיפים: מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת, 1 פלפל צילי חריף, 2 כפות עארק וברנדי מעט מלח. טוחנים הכול בממחה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

 

רוטב אדם רוטב שחור
רוטב אדם רוטב שחור

לרוטב מתוק

ל -1 כוס פטל אדום מוסיפים: 2 כפות אבקת סוכר, מעט וניל או גינגר', וקינמון טוחנים הכול בממחה לבלילה חלקה. אפשר לגוון בעלי נענע.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here