

מידי סופשבוע אני מכינה בצקי שמרים. לא מצליחה להפסיק, גם אם איני מארחת או שאני מתארחת אצל משהו אחר, איני מצליחה לחדול מהמנהג של יום שישי בבוקר והוא התפחת בצק שמרים. בדרך כלל זה בצק שמרים להכנת חלות, ולחמניות ואו בצק שמרים למאפה שמרים מלוח ומעניין. על הדרך אי אפשר לוותר על המתוקים העשויים מבצק שמרים כמו: עוגות הקראנץ, או גלילות השמרים ועוד. יש משהו במאפה השמרים שמספר סיפור של משפחה חום ואהבה. לכן מידי פעם במהלך השבוע אני מתפתה ומכינה כיסוני שמרים שונים אך תמיד על הדרך מכינה את הרוגלעך הנפלאים אשר במקור הם עם מלית שוקולד אך אפשר בהחלט לגוון אותם עם טעמים אחרים למשל על בסיס סוכר וקינמון ומעט חלבה. ממליצה להכין כמות כפולה מהמצוין כאן במתכון, פשוט כי הם נחטפות עוד בשלב הצינון.


טיפסקל
אני נוהגת להכין כמויות גדולות של רוגלעך ומקפיאה אותם כאשר הם ממולאות ומגולגלות אך לפני האפייה. סירופ סוכר מתובל תמיד נשמר אצלי במקרר. כאשר אני מעוניינת להגיש את הרוגלעך, אני מוציאה אותם מהמקפיא מפשירה, מברישה בביצה, והופ לתנור. כעבור מספר דקות מתפשט בבית ניחוח מופלא של רוגלך מושלמים.
עוגיות רוגלעך
את צורת הרוגלעך אפשר ליצור בשתי שיטות גלגול. האחת המובאת כאן היא יצירת מלבן וחלוקתו למשולשים והשנייה – היא יצירה שניים שלושה עיגולי בצק. מורחים במלית השוקולד ומחלקים למשולשים צרים כמו משולשי פיצה, אך צרים יותר. מגלגלים כל משולש מהצד הרחב והקרוב אליכם אל הצד המרוחק ממכם.
החומרים: 30-35 יחידות תלוי בגודל
לבצק:
½3 כוסות קמח, מנופה
1/2 כוס חלב, פושר ( או מים)
20 גרם שמרים יבשים
1/2 כוס פחות סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
100 גרם חמאה, רכה ( או מחמאה – לקבלת רוגעלך פרווה)


למלית:
1/2 כוס אבקת קקאו
½1 כוסות סוכר חום
150 גרם חמאה, מומסת (מחמאה)
1/4 כפית קינמון
להברשה:
1 ביצה טרופה
לסירופ:
½1 כוסות סוכר
2/3 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: שמים במערבל חשמלי את כל חומרי הבצק מלבד החמאה (המחמאה) , ומערבלים במשך 5 דקות. מוסיפים חמאה ולשים עוד 3 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים מכוסה במקום חמים עד הכפלת הנפח.
להכנת המלית: שמים את כל חומרי המלית בקלחת, מבשלים על להבה בינונית נמוכה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך – משחתי. מצננים.
מרדדים 1/4 מכמות הבצק למלבן רחב, מורחים עליו בנדיבות מהמלית וחותכים למשולשים צרים וארוכים.
מגלגלים את המשולשים מהצד הרחב של המשולש לצד הצר לקבלת צורת הרוגלעך ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את כל הרוגלעך, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים עד הכפלת הנפח.
מברישים את עוגיות הרוגלעך בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני ( 180 מעלות) במשך כ- 20 דקות.
להכנת הסירופ: מרתיחים יחד סוכר, מים ווניל במשך 10 דקות . ומברישים את הרוגעלך ם בסירופ החם.


סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק