תפוח האדמה חתוכים לרבעים גדולים, מתובלים היטב ואפויים בתנור, מניבים מאכל מנחם וטעים במיוחד.קצת רקע תזונתי, תפוח האדמה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין B6, מגנזיום, ברזל, אשלגן, מינרלים, ומעט נתרן.

בקליפת תפוח האדמה מצויים סיבים תזונתיים, לכן מומלץ לאכול אותו בקליפתו לאחר שנשטף היטב. בעולם קיימים מבחר רחב ומגוון של סוגי תפוחי אדמה.

בארץ נמצא בעיקר חמישה סוגים נפוצים – אלמרה: מתאים למליות ומאפיים. ווינסטון: טוב לאפייה, למרקים, לבישול.

מונדיאל: נפלא לבישול ואפיה. דרגה: מתאים לבישול, מאכלי קדרה, מאפים ומרקים. דזירה: בעל קליפה אדומה, מתאים ונפלא לטיגון.

החומרים: ל-4 מנות

3-4 תפוחי אדמה יפים על קליפתם שטופים ונקיים

1 כף הריסה חריפה

1/2 כפית כמון

1/4 כפית כוסברה טחונה

1/2 כפית קליפת לימון מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

1/4 כוס שמן זית

 

חתוכים לרבעים ומתובלים
חתוכים לרבעים ומתובלים

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים היטב את תפוחי האדמה לא מקלפים. מכניסים לסיר עם מים ומבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות ומיד שוטפים במים קרים.

חותכים את תפוחי האדמה לרבעים או לשמניות. מניחים בקערה רחבה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

מעבירים לתבנית שתכיל אותם בנוחות. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה 200 מעלות צ' אופים

כ-20 דקות ומורידים את הטמ"פ ל180 מעלות ממשיכים לאפות עוד 15 דקות להשחמה אחידה.

 

  • טיפסקל איך בוחרים תפוחי אדמה?

כשקונים תפוח אדמה יש לבדוק שהקליפה חלקה, ללא פגמים, ללא כתמים ירוקים, חתכים ו"עיניים" נקודות שחורות ואו נבטים. תפוח אדמה אמור להיות כבד ומוצק, דבר המעיד על טיבו ואיכותו.

 

  • טיפסקל כך שומרים נכון את תפוחי האדמה?

שומרים את תפוחי האדמה במקום חשוך, מאוורר קלות וקריר. מקום סגור ללא אוורור מתאים עלול לגרום לתפוחי האדמה ריקבון. לא לשמור אותם בשקיות פלסטיק.

  • טיפסקל להכנה לבישול

אפשר לקלף את תפוחי האדמה, להשרות בקערה עם מים ולשמור אותם במים עד השימוש כך לא ישחירו.

גם בהגשה אישית
גם בהגשה אישית

סגנון וצילומים: פסקל פפרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here