

קבלו מתכון להכנת מנת כרוב מעניינת ומאוד טעימה. עד לא מזמן קישרנו בין עלעליו העדינים של הכרוב לממולאים או לסלט. הפעם הכרוב מקבל טיפול והכנה שונים: חיתוך ראש כרוב לרבעים גדולים שאותם מסדרים כשהם חופפים זה לצד זה בתבנית, מצפים אותם בתבלינים ומכסים אותם ברוטב עגבניות עשיר. זו מנה נהדרת לטבעונים, דלה בפחמימות וללא מוצרי חלב, כמו סוכריה טעימה לכל מי שאוהב כרוב.
רבעי כרוב ברוטב
החומרים (ל-8-6 מנות):
1 כרוב גדול או 2 בינוניים
5-4 כפות שמן זית
1-3/4 כפית מלח
1-3/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל גדול, קצוץ
2-3 שיני שום, כתושות
1 כפית זרעי קימל שלמים
1 כפית זרעי כמון שלמים
3 כפות רסק עגבניות
2 כוסות ציר ירקות או עוף
1 כפית גרגרי חרדל בהיר
לעיטור:
1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה


אופן ההכנה:
מסלקים עלים פגומים מהכרוב, חוצים לשניים ואז לרבעים או שמיניות, כאשר מקפידים לשמור את העלים מחוברים ושלמים. מעסים היטב את הכרוב עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור.
מסדרים את הכרוב בנוחות וברווחים על תבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190 מעלות) במשך 3-2 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומזלפים שוב מעט שמן, מלח ופלפל ומעסים את נתחי הכרוב.
יוצקים לסיר בינוני את השמן שנותר, מלח ופלפל. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש, זרעי קימל וכמון. מטגנים מספר שניות ומוסיפים את רסק העגבניות וציר העוף או הירקות. מערבבים ומביאים לסף רתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את גרגרי החרדל, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כשתיים שלוש דקות או מביאים לרתיחה.
מסדרים את נתחי הכרוב בכלי חסין אש ויוצקים עליהם את הרוטב המוכן. מצפים ברוטב. מנענעים את התבנית כך שהרוטב יציף בשכבה אחידה את הכל. מחזירים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-45 דקות, עד להשחמה אחידה. מוציאים מהתנור, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים חם.
דרגת קושי: קל /בינוני
זמן הכנה: שעה וחצי
סוג המנה: פרווה


הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
The recipe is for cabbage cooked in tomato sauce. This recipe is a favorite among vegan cabbage lovers and it’s also low in carbohydrates and dairy-free.
Ingredients
- 1 large head of cabbage or 2 medium cabbages
- 4-5 Tbsp. olive oil
- ¾ - 1 tsp. salt
- ¾ - 1 tsp. pepper
- 1 large onion, chopped
- 2-3 cloves of garlic, crushed
- 1 tsp. whole caraway seeds
- 1 tsp. whole cumin seeds
- 3 Tbsp. tomato paste
- 2 cups vegetable or chicken broth
- 1 tsp. light mustard seeds
- Topping:
- ¼ cup chopped parsley
Instructions
- Remove the outer layer of the cabbage, then cut the head of cabbage into half, then quarters or eighths, making sure that each section remains intact. Rub each section with oil, then sprinkle salt and pepper on top.
- Arrange the cabbage sections on a tray and bake in an oven that has been preheated to 190° for 2-3 minutes. Then, flip the cabbage sections over and bake for another 2-3 minutes. Remove the tray from the oven and drizzle a little more oil on top, and sprinkle with salt and pepper.
- Add the rest of the oil, salt, and pepper to a medium size pot. Add the onion and sauté until it turns golden brown. Add the garlic, caraway seeds, and the cumin. Sauté for a few more minutes, then add the tomato paste, and the vegetable or chicken broth. Stir and bring to a boil over a medium flame. Add the mustard seeds, stir and continue cooking over a low flame for 2 or 3 more minutes.
- Pour the liquid on top of the cabbage, then shake the dish so that the liquid reaches all of the cabbage sections. Place the tray back in an oven that has been preheated to 180° and bake for 40-45 minutes until the cabbage pieces have browned nicely. Remove from the oven and adorn with parsley. Serve hot.
- Level of difficulty: Easy-Medium.
- Time: 1.5 hours.
- Status: Pareve.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
רעיון מעולה