Jump to recipe

קבלו מתכון להכנת מנת כרוב מעניינת ומאוד טעימה. עד לא מזמן קישרנו בין עלעליו העדינים של הכרוב לממולאים או לסלט. הפעם הכרוב מקבל טיפול והכנה שונים: חיתוך ראש כרוב לרבעים גדולים שאותם מסדרים כשהם חופפים זה לצד זה בתבנית, מצפים אותם בתבלינים ומכסים אותם ברוטב עגבניות עשיר. זו מנה נהדרת לטבעונים, דלה בפחמימות וללא מוצרי חלב, כמו סוכריה טעימה לכל מי שאוהב כרוב.

 

רבעי כרוב ברוטב

החומרים (ל-8-6 מנות):

1 כרוב גדול או 2 בינוניים

5-4 כפות שמן זית

1-3/4 כפית מלח

1-3/4 כפית פלפל שחור גרוס

1 בצל גדול, קצוץ

2-3 שיני שום, כתושות

1 כפית  זרעי קימל שלמים

1 כפית זרעי כמון שלמים

3 כפות רסק עגבניות

2 כוסות ציר ירקות או עוף

1 כפית גרגרי חרדל בהיר

לעיטור:

1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

רבעי כרוב ברוטב
רבעי כרוב ברוטב

אופן ההכנה:

מסלקים עלים פגומים מהכרוב, חוצים לשניים ואז לרבעים או שמיניות, כאשר מקפידים לשמור את העלים מחוברים ושלמים. מעסים היטב את הכרוב עם מעט שמן, מלח ופלפל שחור.

מסדרים את הכרוב בנוחות וברווחים על תבנית תנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה (190 מעלות) במשך 3-2 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומזלפים שוב מעט שמן, מלח ופלפל ומעסים את נתחי הכרוב.

יוצקים לסיר בינוני את השמן שנותר, מלח ופלפל. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש, זרעי קימל וכמון.  מטגנים מספר שניות ומוסיפים את רסק העגבניות וציר העוף או הירקות.  מערבבים ומביאים לסף רתיחה על להבה בינונית. מוסיפים את גרגרי החרדל, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כשתיים שלוש דקות או מביאים לרתיחה.

מסדרים את נתחי הכרוב בכלי חסין אש ויוצקים עליהם את הרוטב המוכן. מצפים ברוטב. מנענעים את התבנית כך שהרוטב יציף בשכבה אחידה את הכל. מחזירים לתנור ואופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40-45 דקות, עד להשחמה אחידה. מוציאים מהתנור, מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל ומגישים חם.

 

דרגת קושי: קל /בינוני

זמן הכנה: שעה וחצי

סוג המנה: פרווה

 

רבעי כרוב ברוטב
רבעי כרוב ברוטב

 

הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

The recipe is for cabbage cooked in tomato sauce. This recipe is a favorite among vegan cabbage lovers and it’s also low in carbohydrates and dairy-free.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

תגובה אחת

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here