קרקר גרעינים עם זעתר

קרקר נגד קרקר

תמיד כדאי להחזיק במקפיא בבית קופסת קרקר גרעינים עם זעתר מעשה ידינו, שמהווים פתרון נפלא במקרה של אורחי פתע

לפעמים דווקא המתכונים הכי פשוטים והכי קלים להכנה הם הגאוניים באמת . כך זה גם במקרה של המתכון להכנת הקרקרים.  אין צורך בחומרי גלם מיוחדים, הקמחים על כל סוגיהם מצויים אצלנו בארונות המטבח, התבלינים הם ממש בסיסיים, ואם חסר לנו  בכל זאת חומר גלם מסוים, בקלות אפשר להחליפו בחומר גל אחר. גם עם התבלינים ניתן לשחק ולשנות בהתאם לחיך שלנו, כמו גם הצורה היא גמישה ולנו לא נותר אלא לשחק ולעצב את הקרקרים שלנו לבד.

נהדר להחזיק במקפיא קופסת קרקרים מעשה ידנו, שמהווים פתרון נפלא במקרה של אורחי פתע. הם נשלפים באחת מהמקפיא, מפשירים במהירות  ומשמשים כבסיס לכל מיני תוספות. אותם בדרך כלל אנו עורמים על פרוסות לחם.

 * For the English recipe scroll down * 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי  ב- אינסטגרם שלי

 

קרקר גרעינים עם זעתר





ריבועי קרקר גרעינים עם זעתר

החומרים: (לכ-30 יחידות, תלוי בגודל)

1 כוס קמח כוסמין, מנופה

1 כוס שיבולת שועל

3/4 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס שומשום

1/3 כוס פשתן

1 כפית מלח

2 כפות זעתר

1/ 2 כפות שמן זית

1/4 1 -1/2 1 כוסות מים, בהתאם לספיגה

 

קרקר גרעינים עם זעתר

 

לפיזור:

חופן גרגרי קצח

חופן גרגרי שומשום

מלח (לא חובה)





אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים הכול לבצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה דק דק עד כמה שאפשר ומעבירים לשתי תבניות תנור משומנות ומהדקים קלות אל התבנית.

מברישים את עלה הבצק במעט מים, ומפזרים על פני הבצק את כל התוספות לפיזור. בעזרת קצות האצבעות מהדקים אותם קלות אל הבצק.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). מנמיכים את החום ל-160 מעלות (אפשר בטורבו) ואופים במשך 12 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים ומכנסים שוב לתנור.

קרקר גרעינים עם זעתר

ממשיכים לאפות ולייבש את הקרקרים במשך כ-25 דקות. מוציאים ומצננים קלות. בעזרת הסכין חוזרים על סימני החיתוך ואז מפרידים את הקרקרים אחד מהשני.

מצננים היטב ושומרים בצנצנות או קופסאות בעלות סגירה הרמטית, שתשמור היטב על טריות ופריכות הקרקרים.

 

הכנה, סטילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

Sometimes the yummiest foods can be made using the simplest and easiest recipes. This is especially true when making crackers. All you need to make crackers are ingredients that can almost always be found in our pantry. And feel free to swap flours, grains and toppings for whatever you have on hand. Moreover, crackers can be stored in your freezer for months, so you can just take a package out when some friends pop over for a surprise visit.

Photo credit: Pascale Perez-Rubin






Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

9 תגובות

  1. תודה על המתכון רק לאורחים ? חחחח אני אורחת של עצמי… האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן? גם הקוואקר ללא גלוטן
    לגבי הקמח ממליצה קמח אחר ללא גלוטן? תודה

    • הי שרי
      אומנם לא נסתי עם קמחיים ללא גלוטן אך איני חושבת שתהיה עם זה בעיה
      את יכולה להחליף ואם העיסה תתקבל דחוסה מידי את יכולה להוסיף מעט מים

    • הי רחלי
      אם צריך להיות טחון אני מציינת כלומר גרגרי הפישתן שלמים
      וגם השיבולת
      אך את בהחלט מוזמנת לטחון אם את אוהבת את המרקם העדין יותר

    • הי שני
      יש את האפייה הראשונה 12 דקות את מוציאה את התבנית יוצרת חיתוך של הקרקרים ומחזירה לתנור לעוד 3-2 דקות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here