

קרקר נגד קרקר
תמיד כדאי להחזיק במקפיא בבית קופסת קרקר גרעינים עם זעתר מעשה ידינו, שמהווים פתרון נפלא במקרה של אורחי פתע
לפעמים דווקא המתכונים הכי פשוטים והכי קלים להכנה הם הגאוניים באמת . כך זה גם במקרה של המתכון להכנת הקרקרים. אין צורך בחומרי גלם מיוחדים, הקמחים על כל סוגיהם מצויים אצלנו בארונות המטבח, התבלינים הם ממש בסיסיים, ואם חסר לנו בכל זאת חומר גלם מסוים, בקלות אפשר להחליפו בחומר גל אחר. גם עם התבלינים ניתן לשחק ולשנות בהתאם לחיך שלנו, כמו גם הצורה היא גמישה ולנו לא נותר אלא לשחק ולעצב את הקרקרים שלנו לבד.
נהדר להחזיק במקפיא קופסת קרקרים מעשה ידנו, שמהווים פתרון נפלא במקרה של אורחי פתע. הם נשלפים באחת מהמקפיא, מפשירים במהירות ומשמשים כבסיס לכל מיני תוספות. אותם בדרך כלל אנו עורמים על פרוסות לחם.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי ב- אינסטגרם שלי
ריבועי קרקר גרעינים עם זעתר
החומרים: (לכ-30 יחידות, תלוי בגודל)
1 כוס קמח כוסמין, מנופה
1 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס גרעיני חמנייה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שומשום
1/3 כוס פשתן
1 כפית מלח
2 כפות זעתר
1- 2 כפות שמן זית
1/4 1 -1/2 1 כוסות מים, בהתאם לספיגה
לפיזור:
חופן גרגרי קצח
חופן גרגרי שומשום
מלח (לא חובה)
אופן ההכנה:
מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה ולשים הכול לבצק אחיד. מרדדים את הבצק לעלה דק דק עד כמה שאפשר ומעבירים לשתי תבניות תנור משומנות ומהדקים קלות אל התבנית.
מברישים את עלה הבצק במעט מים, ומפזרים על פני הבצק את כל התוספות לפיזור. בעזרת קצות האצבעות מהדקים אותם קלות אל הבצק.
מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). מנמיכים את החום ל-160 מעלות (אפשר בטורבו) ואופים במשך 12 דקות. מוציאים וחותכים לריבועים ומכנסים שוב לתנור.
ממשיכים לאפות ולייבש את הקרקרים במשך כ-25 דקות. מוציאים ומצננים קלות. בעזרת הסכין חוזרים על סימני החיתוך ואז מפרידים את הקרקרים אחד מהשני.
מצננים היטב ושומרים בצנצנות או קופסאות בעלות סגירה הרמטית, שתשמור היטב על טריות ופריכות הקרקרים.
הכנה, סטילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Sometimes the yummiest foods can be made using the simplest and easiest recipes. This is especially true when making crackers. All you need to make crackers are ingredients that can almost always be found in our pantry. And feel free to swap flours, grains and toppings for whatever you have on hand. Moreover, crackers can be stored in your freezer for months, so you can just take a package out when some friends pop over for a surprise visit.
Ingredients
- 1 cup spelt flour, sifted
- 1 cup oats
- 3/4 cup sunflower seeds
- 1/2 cup pumpkin seeds
- 1/2 cup sesame seeds
- 1/3 cup flax seeds
- 1 tsp salt
- 2 tbsp za'atar
- 1-2 tbsp olive oil
- 1 1/4 – 1 1/2 cups water, depending on how much gets absorbed
- Toppings:
- Handful nigella seeds
- Handful sesame seeds
- Salt, optional
Instructions
- Place all the ingredients in a large bowl and mix well. Roll the dough out until it's as thin as you can get it, and then transfer it to a greased baking pan. Press down lightly into pan.
- Brush with a little water and sprinkle with toppings. Press toppings down lightly into dough.
- Bake in an oven that has been preheated to 160° for 12 minutes. Remove from oven and cut into squares. Return tray to oven and bake for another 25 minutes. Let crackers cool for a few minutes and then go over cuts with a sharp knife and separate pieces. Let cool completely and store crackers in an air-tight container so that they retain their crispiness
Photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
תודה על המתכון רק לאורחים ? חחחח אני אורחת של עצמי… האם אפשר להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן? גם הקוואקר ללא גלוטן
לגבי הקמח ממליצה קמח אחר ללא גלוטן? תודה
הי שרי
אומנם לא נסתי עם קמחיים ללא גלוטן אך איני חושבת שתהיה עם זה בעיה
את יכולה להחליף ואם העיסה תתקבל דחוסה מידי את יכולה להוסיף מעט מים
נשמע טוב, חבל שלא כותבים איזה אם נחוצה שיבולת שועל דקה או לא, פשתן גרגרים או טחון
הי רחלי
אם צריך להיות טחון אני מציינת כלומר גרגרי הפישתן שלמים
וגם השיבולת
אך את בהחלט מוזמנת לטחון אם את אוהבת את המרקם העדין יותר
הייי…במה אפשר להחליף את שיבולת השועל אם אין??
רובא
אל תחליפי את השיבולת שועל המתכון נוסה כך
וחשוב להכינו כפי שנכתב
תודה רבה?
למה הכוונה להכניס שוב לתנור אחרי החיתוך? לכמה זמן?
הי שני
יש את האפייה הראשונה 12 דקות את מוציאה את התבנית יוצרת חיתוך של הקרקרים ומחזירה לתנור לעוד 3-2 דקות
היי
במתכון כתוב להכניס לעוד 25 דק אחרי החיתוך
הי הילה
כן :)