לקרפיון יצא שם של דג לא יוקרתי אך אם תלבישו אותו בבגדי חג בעזרת צימוקים ושקדים, תופתעו מהתוצאה הן בטעם והן במראה. והבונוס הוא שזו מנה קלה ומהירת הכנה.

 

החומרים: ל-6 מנות

50 גרם חמאה הולנדית

3 בצלים, קצוצים

2 כפות קמח

1 כף סוכר או דבש

1 כף חומץ

100 גרם שקדים, קלופים

50 גרם צימוקים בהירים

1 גמבה, קצוצה

1 מלפפון כבוש במלח חתוך לקוביות קטנות

1 כוס יין לבן

1 כוס מים

מלח, לפי הטעם

פלפל, לפי הטעם

6 פרוסות קרפיון

להגשה – מקל קינמון

 

אופן ההכנה: 

ממיסים חמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים קלות. מוסיפים קמח וסוכר ומערבבים.

מוסיפים חומץ, שקדים, צימוקים, גמבה,מלפפון כבוש, יין ומים. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את פרוסות הדג ומבשלים מכוסה כ-10דקות על אש נמוכה-בינונית. מגישים חם עם הרוטב.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here