עוגה קלילה ומהירת הכנה המשלבת בין הפרי לבצק בדרך מעניינת. הפירות המתובלים והנימוחים מכוסים בפרורי בצק פריך עשיר. יחד הם יוצרים תזמורת של טעמים וצורת הגשה מעניינת. אפשר להחליף את האגסים בתפוחי עץ.

 

החומרים: לתבנית בקוטר 24 ס"מ או תבניות קוקט אישיות,משומנות

לפירורים:

200 גרם קמח לבן ,מנופה

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר ,חתוכה

1/4 כפית מלח

100 גרם סוכר חום בהיר

2 כפות שיבולת שועל

1/2 כוס אגוזי פקאן

לריכוך האגסים:

50 גרם חמאה חתוכה

7 אגסים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

1 כפית מיץ לימון

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס סירופ מייפל

1 כפית קליפת לימון, מגוררת

2 כפות ג'ינג'ר מסוכר, קצוץ גס

להגשה:

שמנת חמוצה או גלידה וניל

אופן ההכנה:

להכנת הפירורים – במעבד מזון מעבדים בפולסים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת פירורים. מוסיפים את שיבולת השועל והפקאנים, וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת גושים קטנים של בצק.

עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

להכנת האגסים- ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את האגסים קלות. מוסיפים את מיץ הלימון, הקינמון, סירופ המייפל, קליפת הלימון והג'ינג'ר.

מערבבים עוד דקה או שתיים עד שהסוכר נמס ומצפה את הפירות (מקרמלים) ומכבים את האש.

מעבירים את תוכן המחבת לתבנית חסינת אש, משטחים כך שהאגסים ייצרו שכבה אחת בעובי 2 ס"מ לערך. מפזרים מעל שיכבה של פירורים מתערובת הבצק.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 (מעלות צ') כ-20 דק', עד שהפירורים מזהיבים והנוזלים מהאגסים מבעבעים ביניהם.

מגישים שתי כפות גדושות מהמאפה,בליווי כף גדולה של שמנת חמוצה או גלידת וניל.

 

  • טיפסקל:

נשארו מעט פירורים? עיטפו את פירורי הקרמבל שנשארו בניילון נצמד, הקפיאו והשתמשו בהם בפעם הבאה.

רוצים לגוון בפירות אחרים? את הקראבל אפשר להכין מכל פרי: תפוחי עץ, פירות יער, אוכמניות ועוד.

ניתן להוסיף אל מתכון האגסים 3/4 כוס של פירות יער (אל האגסים). מקבלים קרמבל עם טוויסט מעניין.

ניתן להשתמש באגסים משומרים, ולדלג על שלב בישול האגסים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here