את המנה מכינים מחלמונים. מהחלבונים שנותרו אפשר להכין  מרנג, עוגיות קוקוס, עוגיות מקרון  ואשפר להקפיא את  החלבונים למשך שלושה חודשים לכל היותר.

 

החומרים: למתכון בסיסי  לכ- 6 מנות

לקרם בורלה

1 ליטר קרם קוקוס

1 מקל וניל ,או ½ כפית תמצית וניל

12 חלמונים

80 גרם סוכר

לתותים

500 גרם תותים נקיים וחתוכים לרבעים

5 כפות סוכר

1 כף שמן זית

לקרמל הבורלה

4 כפות סוכר אפשר סוכר לבן או דמררה או ערבוב של השניים

אופן ההכנה:

מחממים את התנור מראש ל 150 מעלות – ומכינים תבנית פיירקס  ( בגודל של כ 20 ס״מ על 20 ס״מ) מרופדת בניילון נצמד.

להכנת קרם הבורלה- יוצקים לקלחת קטנה את קרם הקוקוס, מוסיפים את הווניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים מהלהבה ומצננים כשלוש דקות.

בקערית נפרדת מערבבים  את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את התערובת בהדרגה אל נוזלי הקוקוס, תוך כדי טריפה במטרפה, עד לקבלת בלילה חלקה.

מוזגים את הבלילה אל התבנית המרופדת. מניחים את התבנית עם הבלילה בתוך תבנית נוספת,  ובה מים רותחים עד ל-2 ס"מ מגובה התבנית עם הבלילה ( באן  מארי).

אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות. בודקים מוכנות בעזרת קיסם על הקיסם: על הקיסם לצאת יבש. מוציאים מהתנור ומקפיאים.

לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ובעזרת כוס או חורצן קורצים מנות עגולות בקוטר של כ 8 ס״מ או ריבועיות (לא לדאוג, הקרם מפשיר במהירות).

להגשת התותים –  מערבבים בקערה את התותים, שמן זית ו-5 כפות הסוכר. נוטלים בכף מהתערובת ומסדרים על צלחות אישיות.

מניחים מעל את קרם הבורלה, מפזרים מעל מעט סוכר בשכבה דקה. מקרמלים את הסוכר בעזרת מבער ידני. (או מכניסים לחלק העליון של התנור על חום 200 מעלות, למספר דקות, תחת השגחה צמודה עד לקרמול הסוכר).

 

צילום: אסף קרלה

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here