

מנת קינוח נפלאה והיא כולה פרווה. את המנה מכינים מחלמונים. מהחלבונים שנותרו אפשר להכין מרנג, עוגיות קוקוס, עוגיות מקרון ואשפר להקפיא את החלבונים למשך שלושה חודשים לכל היותר.
החומרים: ל- 6 מנות
לקרם בורלה
1 ליטר קרם קוקוס
1 מקל וניל ,או ½ כפית תמצית וניל
12 חלמונים
80 גרם סוכר
לאגסים מבושלים בסירופ
8 אגסים
1 ליטר מים
300 גרם סוכר
1 מקל וניל
1 כוס יין לבן
לרוטב שוקולד
100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות
200 מ״ל מים


אופן ההכנה:
מחממים את התנור מראש ל 150 מעלות – ומכינים תבנית פיירקס ( בגודל של כ 20 ס״מ על 20 ס״מ) מרופדת בניילון נצמד.
להכנת קרם הברולה- יוצקים לקלחת קטנה את קרם הקוקוס, מוסיפים את הווניל ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מסירים מהלהבה ומצננים כשלוש דקות.
בקערית נפרדת מערבבים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את התערובת בהדרגה אל נוזלי הקוקוס, תוך כדי טריפה במטרפה, עד לקבלת בלילה חלקה.
מוזגים את הבלילה אל התבנית המרופדת. מניחים את התבנית עם הבלילה בתוך תבנית נוספת, ובה מים רותחים עד ל-2 ס"מ מגובה התבנית עם הבלילה ( באן מארי).
אופים בתנור שחומם מראש כ-30 דקות. בודקים מוכנות בעזרת קיסם על הקיסם: על הקיסם לצאת יבש. מוציאים מהתנור ומקפיאים.
לפני ההגשה מוציאים מהמקפיא ובעזרת כוס או חורצן קורצים מנות עגולות בקוטר של כ 8 ס״מ או ריבועיות (לא לדאוג, הקרם מפשיר במהירות).


להגשת האגסים – קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורכם ומסלקים את הליבות. מכניסים לסיר ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך האגסים. מסירים מהלהבה ומצננים.
חותכים את האגסים לצורת מניפה (פרוסות חופפות). מניחים את קרם ברולה על צלחות הגשה. מפזרים מעל את השקדים ומניחים את מניפות האגסים.
בוזקים אבקת סוכר ומעטרים במקלות וניל. להכנת רוטב שוקולד- שימים את שברי השוקולד והמים בקלחת, ומבשלים על להבה נמוכה עד שהשוקלד נמס. מערבבים לרוטב חלק ומגישים לצד המנה.


מתכון באדיבות מכאל כץ,צילום: אסף קרלה
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק