

קינוח אישי ועשיר, מוגש בגביעים אישים. הקרם משלב פירות, גבינות וקצפות בהגשה מעניינת. כך קינוחים מוכרים שהוכנו לא בפעם הראשונה, הופכים למנה מתוקה ומעניינת.
קרם בוואריה נקטרינות ופיסטוק
החומרים ל-10 מנות
פיסטוק קרמל:
200 גרם פיסטוק קלוף קלוי מעט
1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )
2 כפות מים (30 גרם)
1 כף גדושה חמאה (20 גרם )
1/8 כפית מלח (1 גרם)
קרם בוואריה:
2 כפיות ג'לטין + 4 כפות מים קרים ( 10 גרם ג'לטין +60 גרם מים קרים)
1 כוס חלב (250 גרם )
1 כוס שמנת מתוקה (250 גרם)
1/2 מקל וניל
1/2 סוכר (100 גרם)
5 חלמונים מביצה בינונית (כ- 100 גרם )
1/2 1 כוסות שמנת מתוקה קרה (375-400 גרם)
להרכבת המנה:
10 כוסות בנפח 150 מל
10בישקוטים חצויים
1 כוס חלב + 1 כפית תמצית וניל
2-3 נקטרינות צהובות חתוכות לקוביות


אופן ההכנה:
להכנת הפיסטוקים: בסיר קטן מבשלים סוכר ומים עד לקבלת סירופ סמיך מעט. מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים בכף עץ.
מבשלים תוך ערבוב עד שהסוכר הופך לקרמל והפיסטוקים מצופים בקרמל. מוסיפים חמאה ומלח, מערבבים ומסירים מהאש.
מעבירים לנייר אפייה משומן ומפרידים בין הפיסטוקים באמצעות כף עץ.
להכנת הבוואריה: מערבבים ג'לטין ומים קרים. יוצקים לקלחת חלב, שמנת, וניל ומחצית כמות הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם יתר כמות הסוכר. מוסיפים מעט מנוזלי החלב אל קערת החלמונים ומערבבים להשוואת טמפרטורות.
מחזירים אל קלחת החלב ומבשלים תוך ערבוב במטרף, על אש נמוכה, עד להסמכה קלה. מסננים לקערה.
במיקרוגל ממיסים את ג'לטין לנוזל צלול ומוסיפים לקרם. מצננים, מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה, ומקפלים אל הקרם.
הרכבת המנה- טובלים את הבישקוטים בחלב הווניל. מניחים בתחתית כוס או צנצנת שני חצאי בישקוטים.
מפזרים מעל מעט פיסטוקים מקורמלים. ויוצקים קרם בוואריה. מצננים.
לפני ההגשה מקשטים בפלחי נקטרינות ופיסטוקים מקורמלים.
המתכון באדיבות השף־קונדיטור אורי שפט, הבעלים של רשת מאפיית לחמים צילומים- דניאל לילה
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק