מתכון למנה שמבחינתי היא פינוק אמיתי. קרם שוקולד לבן, בשילוב מעדני חלב וניל ושמנת מתוקה בתוספת ברס אגוזים. כל העושר הזה נתון בתוך רינג אישי, ועל מצע בסקויטים או עוגה. כך הופכת המנה לאטרקטיבית ומיוחדת.

החומרים: ל-15 רינגים בגודל 7 או תבנית 22

לקרם הבוואריה:

50 גרם שוקולד לבן קצוץ

25 גרם חמאה

1/2 שקית גלטין

1/4 כוס מים רותחים

2 מעדני חלב בטעם וניל

1 מיכל שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מרירי או פצפצי שוקולד מרוסקים

2 כפות ברס בוטנים

2 כפות אגוזים קלויים וקצוצים

לתחתית:

150 גרם פרורי ביסקוויטים מעורבב עם מעט חמאה עד לאיסוף הפרורים או עוגה או בישקוטים.

לקישוט:

ברס, פרורי בסקויטים עיטור נשיקות וסילאן. קציפות (נשיקות) קטנות מוכנות

אופן ההכנה: 

לקרם הבוואריה- מניחים בקערה, שוקולד לבן וחמאה וממיסים במיקרוגל, במספר פולסים עד להמסה חלקה. ממיסים בצלוחית את גלטין במים הפושרים. מוסיפים לשוקולד המומס מערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים את המעדני החלב. מוסיפים אותם אל בלילת השוקולד הג'לטין. במערבל חשמלי מקציפים את השמנת המתוקה ומבליעים בפעם פעמיים בבלילת השוקולד והמעדנים.

מוסיפים שוקולד מגורר, ברס בוטנים ואגוזים מבליעים הכל לקבלת תערובת אחידה.

לתחתית הבאווריה – מניחים נייר אפייה בתבנית תנור ומסדרים ברווחים את הרינגים. נוטלים מעט מפרורי הביסקויטים או חתיכות עוגות ו/או בישקוטים. ומהדקים היטב לתחתיתי הרינגים והדפנות.

יוצקים לכל רינג מקרם הבוואריה עד ל3/4 מגובה הרינג.מכסים ביריעת נילון ניצמד. מאחסנים ל4 שעות במקרר.

לפני ההגשה – משחררים את הבאווריה מתבנית הרינג ומניחים על צלחת הגשה אישית.

מניחים במרכז הבאווריה קציפה – נשיקה אחת במרכז, בוזקים מעל מעטפרורי בסקוטים או ברס אגוזים, ומזליפים סירופ מייפל או סילאן.

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here