איך הופכים את השניצלונים הפשוטים למעדן אמיתי? הסוד הוא בציפוי וברוטב

גמישות השימוש בחזה עוף הופכת אותו לחומר גלם פופולרי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף מדופלם.

איני חושבת שיש יום בשבוע מבלי שמכינים מנת שניצל כהלכתה. על איכות השניצל ומעטפת השניצל אפשר לערוך דיון מעמיק.

דווקא משום שההכנה פשוטה, חייבים להקפיד מאוד על השימוש במוצרים טריים ואיכותיים. להכין רטבים וציפויים איכותיים.

אם אתם קצרים בזמן אפשר למצוא במרכולים מגוון רחב של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש כבסיס ובכך לחסוך את העבודה ולקבל תוצאה לא רעה.

החלטתם להשתמש ברטבים מוכנים? צריך לדעת לחפש ולברור בין השפע הקיים במרכולים.

בחרתי השבוע להתמקד דווקא בפילטים של חזה עוף. החלקים קטנים, אותם אנו מרחיקים מנתחי השניצלים הגדולים.

את הנתחונים הקטנים חשוב להשאיר כפי שהם – כלומר לא לשטח ולא לדפוק בפטיש, מצפים במעטפת פירורים ומטגנים, וכך הם הופכים לחטיפי שניצלונים נפלאים.

באופן אישי אני מעדיפה אותם מטוגנים אבל הם בהחלט ניתנים לאפייה והתוצאה מפתיעה וחוסכת קלוריות.

מטגנים בשמן חם או אופים
מטגנים בשמן חם או אופים
שניצלונים

החומרים: 6-4 מנות

500 גרם פלטים של חזה עוף – שוטפים ומנגבים היטב מהנוזלים

1 כף מיונז

1 כף חרדל

1/2 כפית פלפלת מתוקה

2 כפות שמן

1/2 כף כמון

מלח ופלפל לפי הטעם

לטבילה וטיגון:

2-1 ביצים טרופות

2 כוסות פירורי לחם משובחים או תוצרת בית

1/2 כוס גרגרי שומשום

3 כפות קורנפלס גרוס

1//4 כפית כמון

1/2 כפית פלפלת מתוקה או חריפה

מלח פלפל לפי הטעם

שמן לטיגון או תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומ קלות בתרסס שמן

אופן ההכנה:

מעבירים לקערה את הניתחונים מוסיפים את שאר החומרים והתבלינים ומערבבים. מאחסנים במקרר למשך שעה.

מכינים את הציפוי: שמים בקערית את הביצים. בקערה בינונית מערבבים את פירורי הלחם השומשום, הקורנפלקס והתבלינים ותערובת אחידה.

נוטלים את נתחוני השניצל מהמשרה, טובלים אותם בביצה הטרופה. מעבירים לקערה עם תערובת פירורי הלחם המתובלת. מצפים ומהדקים היטב את מעטפת הפירורים.

מחממים שמן ומטגנים בשמן חם או מסדרים אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומרוססת בתרסיס שמן.

מרססים שוב מעט שמן על פני הנתחונים המצופים ואופים בחום בינוני גבוה כ- 12 דקות או עד לקבלת מרקם קריספי.

 

מגישים חם
מגישים חם
  • טיפסקל

לעסיסיות: אפשר להשרות את נתחי השניצלונים יום קודם להכנה במשרה של יין, סויה, רוטב צילי מתוק, חרדל או הריסה חריפה.

לשידרוג וגיוון: אפשר להכין פירורי לחם תוצרת בית משאיריות לחם יבש. קולים אותם בתנור וטוחנים לדרגת הגריסה הרצויה.

מתבלים ושומרים בצנצנות. אפשר לשדרג ולשלב בפרורי הלחם קורנפלקס גרוס, ביסלי גרוס וקמח תירס.

רוצים לקצר תהליכים? תמצאו בשווקים פרורי לחם מופחתים שמן מתאימים לתנור נסו אותם.

לאפייה במקום טיגן: מניחים את הרצועות המצופות בתבנית. אופים כ-12 דקות, עד שהרצועות מזהיבות בקצותיהן.

מגישים חם. אם רוצים להכין מראש, אופים את הנתחונים חצי מהזמן ושומרים בקירור. לקראת ההגשה משלימים את אפייה.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here