

יא ווארדי, איזה קציצה
הקינואה השתלבה לאחרונה בסבב הקציצות היוצאות מהמטבח שלי ונוחתות בצלחות בני המשפחה.
המתכון פשוט, הטרחה לא רבה, ואפשר גם לתת להן טוויסט מתקתק
לאחרונה אני משתדלת לגוון מאוד בין מיני הקציצות שאני מכינה ומגישה לבני המשפחה. בעבר נהגתי בעיקר להגיש קציצות העשיות מבשר בקר או עוף, כשהן צלויות, מטוגנות ולפעמים שוחות ברטבים שונים.
בחודשים האחרונים אני משלבת תוספות של ירק ודגנים. כך נוצרו במטבחי קציצות אורז, קציצות עדשים וקציצות חומוס. ממש עכשיו הכנסתי את הקינואה לסבב הטעמים המוגשים לבני המשפחה.
הקינואה היא אם הדגנים. צמח חד שנתי (זרעי הצמח Chenopodium Quinoa), קרוב משפחה של הסלקים, שגדל בהרי האנדים בדרום אמריקה.
אין לה טעם מוגדר ולכן אפשר לשלבה את גרגריה עם כל דבר – מליות, תוספות ,סלטים ותבשילים. מבשלים את הגרגרים ומוסיפים להם עדשים כתומות מבושלות ועשבי תיבול קצוצים דק כמו כוסברה, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום או שמיר.
קינואה מאפשרת שילובים בסוג התיבול, כמו שמן זית, מלח, רוטב סויה סילאן פלפל, מיץ לימון, קינמון, פלפלים חריפים ותערובת תבלין.
לגרגרי הקינואה אפשר לתת גם טוייסט מתקתק. משלבים פירות מיובשים, קוביות בטטא או דלעת מבושלת, אגוזים, צימוקים ועוד.המתכון פשוט, לא נדרשת עבודה מרובה.
בכול זאות רוצים להגיש את הקינואה מתקתקה? שלבו בגרגרי קינואה מבושלים מעט קוביות דלעת או בטטה מבושלת, חופן שקדים, אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים וקצוצים, תבלו בסילאן או דבש, והטעם כבר בפנים.


החומרים: לכ-12 קציצות קטנות
2 כוסות קינואה אורגנית מבושלת
1 כוס עדשים ירוקות אורגניות, שהושרו לילה ומבשלים
1 בצל גדול, פרוס
2 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כף גדושה כמון
1 כפית חוויאג'
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חופן עלי פטרוזיליה
1 צרור עלי מנגולד
1/4 כוס גרגרי חומוס אורגנים מבושלים
1/2 כוס קמח חומוס / קמח חיטה מלאה
1 כף שטוחה מלח
אופן ההכנה:
מחממים שלוש כפות משמן הזית במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד לגוון זהבהב. מוסיפים את כל התבלינים ואת הפטרוזיליה ועלי המנגולד. מערבבים ומבשלים עד שעלי המנגולד מאבדים את נפחם.
מכבים את הלהבה, מכסים ומשהים 10 דקות . מעבירים לקערה רחבה. מוסיפים את הקינואה, העדשים, גרגרי החומוס, קמח החומוס, יתרת שמן הזית והמלח ומערבבים היטב.
לשים את העיסה בידיים עד לקבלת תערובת דביקה, אבל נפרדת מהאצבעות. במידה הצורך, ניתן להוסיף מעט מים או קמח חומוס. טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול, אם נדרש.
מרטיבים את הידיים בקערת מים ויוצרים קציצות בגודל של 8-10 ס"מ . מניחים ברווחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות. הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מנייר האפייה. מגישים חם. אפשר גם עם רוטב.
טיפסקל
הכינו את רוטב עגבניות האהוב עליכם ובשלו בו את הקציצות כחמש דקות. הגישו לצד טחינה סמיכה.
רוצים לטגן את הקציצות? הקפידו לשטח אותן קלות ולטגן בשמן רדוד לקבלת גוון חום זהבהב.
המתכון באדיבות עמרי סיבול " ויליג' גרין" מסעדה טבועוניתבתל –אביב. צילום יחצ'
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק