הדרך הארוכה שעשיתי בניסיון לחבב על ילדי אכילה של דגים, הביא אותי ליצירת קציצות נפלאות שעד היום מככבות במטבחי המסע לגילוי הטעם.

אין כמו סיר קציצות כדי לספק אנרגיה וניחוח של בישול ביתי. אינני מכירה אדם אחד, ילד או בוגר, שאינו אוהב קציצות. הן יכולות להיות מבשר בקר, עוף, דגים, ירקות ודגנים. בשריות, צמחוניות או טבעוניות. אפויות, מטוגנות או שוחות ברוטב עגבניות פיקנטי. לקציצות, כפי שאתם מבינים, יש המון גרסאות וטכניקות הכנה, מה שמאפשר חופש ויצירתיות במטבח.

לא פעם הן נדחסות לתוך כריך, בין פרוסות ירקות, עשבי תיבול ומטבלים, מה שהופך את הנגיסה לחוויה טעימה ומפתיעה, עם ארומה וטעם מושלם. לפעמים הן מוגשות לצד תוספת של פחמימה כמו אורז, פתיתים או תפוחי אדמה.

הפעם בחרתי להתמקד בקציצות דגים. נדרשו לי ניסיונות רבים כדי לגרום לילדי לחבב דגים. התנהלה בביתי מלחמת התשה של ממש. האמינו לי, נדרשו לי עשרות בדיקות וסגנונות בישול שונים עברו תחת ידי, על מנת למצוא את המתכון שימצא דרך לליבם – ללא הועיל.

גם קציצות דגים ניסיתי להציע להם. הכנתי סוגים שונים של קציצות. מטוגנות, אפויות, עם עשבי תיבול ותוספות. לפעמים טבלתי אותם ברוטב עגבניות שיזכיר להם טעמים מוכרים ואהובים של פיצה ופסטה.

כמו במסע לגילוי הטעם ערכתי עוד ועוד ניסיונות, עד שסוף סוף הגעתי לתוצאה המוצלחת. אלו היו קציצות שכללו כמות גדולה של עשבי תיבול. על אף הצבע, הם זכו להצלחה אדירה אצל הילדים. עד היום הן מככבות במטבחי לצד קציצות בשר וירקות, ומאפשרות לי לגוון בין הטעמים, המרכיבים וסוגי ההגשה.

* For the English recipe scroll down *

טיפסקל לקציצות דגים נפלאות

  • אפשר להשתמש בכל סוג דג שאתם אוהבים.
  • אפשר לגוון את סוגי עשבי התיבול והתבלים לפי טעמכם. במקום לחם אפשר להשתמש בקמח מצה או בשיבולת שועל.
  • אוהבים עיסה אוורירית? הוסיפו יותר ביצים. אם אתם מעדיפים עיסה דחוסה הפחיתו את מספר הביצים.
  • אפשר להקפיא את תבשיל הקציצות ברוטב ואת קציצות הדגים אחרי הטיגון.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם מוס מסקרפונה ולימון במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!

 

 

קציצת דגים ברוטב שום ועגבניות 

החומרים: (לכ-16 קציצות או יותר, בהתאם לקוטר

1 ק"ג  דג טחון לפי בחירתכם

4 פרוסות לחם מושרים במים וסחוטים היטב

2 ביצים L

1/2 ראש שום קלוף וכתוש

1 צרור פטרוזיליה שטופה וקצוצה

1/2 צרור כוסברה

1 בצל בינונית קצוץ דק

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפלת חריפה

1/4 כפית כמון

אפשר להוסיף 1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

לרוטב עגבניות:

3-2 כפות שמן זית

8 שיני שום כתושות

4 עגבניות טריות מרוסקות – או קופסת עגבניות מרוסקות

1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה

1 כוס מים

מלח פלפל לפי הטעם

1/2 כפית סוכר או דבש

 

 

אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים עד ליצירת עיסה אחידה וחלקה. נוטלים מעט מהמלית ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 6-5 ס"מ.

מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (גובה השמן במחבת צריך להיות 2-3 ס"מ). מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב.

הכנת הרוטב- מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח, מטגנים קלות את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון והפפריקה, מערבבים.

מוסיפים את המים, מלח, פלפל וסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קציצות הדגים. מבשלים כשתי דקות מכל צד. מגישים חם על מצע גרגרי אורז, פתיתים או פירה

סטיילינג וצילומים : פסקל פרץ-רובין 

Favorite kid-friendly fish patties

There’s nothing like the aroma wafting out of a fragrant pot of fresh homemade fish patties to give you a boost of energy in the middle of the day. I don’t know one person – child or adult – who doesn’t smile when they bite into a meat, fish or vegetarian or vegan ball. These balls or patties can be fried or cooked in spicy or sweet tomato sauce – every method is acceptable.

There are so many techniques and methods that can be utilized to create tasty fish patties. They provide us with a great opportunity to bring out all our creative ideas, and add whichever spices, herbs or vegetables you're in the mood for. Any way you make them, you'll end up with a tasty treat that are great served with a side of rice, ptitim (small pasta) or potatoes. Alternatively, you can stick a few patties inside fresh bread, add your favorite creamy spread alongside some roasted vegies and, voila! You have a gourmet sandwich for lunch.

Sometimes, it gets very tiring trying to figure out which dishes to prepare for special holiday meals that the kids will also enjoy. When my children were young, I spent many hours trying to figure out ways to survive the ongoing battle of convincing my children that fish was tasty. In the end, I triumphed by creating scrumptious fish patties made with ground fish that were fried and then cooked in a spicy tomato sauce. Each time, I would try out something different to see which method my children liked better. What I found in the end, was that they loved the ground fish mixed together with herbs, fried and then cooked in sauce that reminded them of their favorite pizza and pasta sauces.

This way, I succeeded in using lots of healthy green herbs and fresh tomatoes to make a dish that the children loved to eat. And once they got used to these fish patties, I was able to experiment with other recipes and serve a variety of fish dishes at our festival meals throughout the years.

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here