הקציצות האליפטיות הללו נפוצות במטבח הצפון אפריקאי ולהן שמות שונים: בַּסְטִיל, במטבח הטריפולטני, במטבח המרוקאי הן נקראות פַּסְטֶל, ובתוניסאי הן נקראות בַּנַטָש.

במטבח העיראקי – הן נקראות קובה פתתה, במטבח ההודי -פאטיס, ובמטבח יוצאי אשכנז תמצאו במספר גרסאות – בגרסת בצק ממולא או מחית תפוחי אדמה ממולא בבשר או מלית צמחונית – בשם קניאשס או קניש

לכל מטבח יש גרסת ההכנה האופיינית לו: באחת עוטפים את מלית הבשר המתובלת במחית תפוחי האדמה, ובאחרת משלבים את כל החומרים יחד או תיבלוים ותוספות מעניינות למלית.

לא משנה באיזו גרסה בחרתם, הקציצות שמתקבלות נפלאות ומצוינות לארוחת ערב, ואפשר להגישן גם כמנה ראשונה בארוחה. אצלנו הן הפכו מזמן לחטיף, וכשאני מכינה אותן, הן לא מספיקות להתקרר ונחטפות מהמסננת עוד בשלב הטיגון.

החומרים: ל-8-6 מנות(6 קציצות גדולות או 12 קטנות)

6 תפוחי אדמה גדולים, מבושלים, קלופים ומעוכים למחית

1-2 ביצים

למלית:

1 ביצה קשה, קלופה וחתוכה לקוביות

250 גרם בשר בקר (כתף, צוואר), מבושל במים, טחון, חתוך לקוביות, או מפורר לפיסות. אפשר להחליף את הבשר בבשר עוף או חזה עוף
10 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית מלח

לטיגון:
שמן לטיגון
כ-3/4 כוס (100 גרם) קמח, מנופה
1 ביצה טרופה

להגשה:
1/2 לימון

אופן ההכנה:

למחית – שמים בקערה את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך עירבוב וחצי מכמות התבלינים וחצי מכמות הפטרוזיליה מערבבים. ומערבבים לעיסה חלקה.

( מי שאינו אוהב פטרוזיליה אפשר לוותר ולשלב את הפטרוזיליה רק במלית )

למלית – מפוררים את הבשר המבושל, מוסיפים לו את הביצה הקשה החתוכה, את יתרת התבלינים, הפטרוזיליה והבצל, ומערבבים למלית אחידה.

עיצוב הקציצה וטיגונה- נוטלים מעט ממחית תפוחי אדמה המתובלת ומשטחים קלות על כף היד, מניחים עליה כף ממלית הבשר וסוגרים במחית נוספת.

סוגרים ומגלגלים לקציצה אליפטית. את הקציצה טובלים ומגלגלים בקמח ובביצה טרופה. מטגנים בשמן החם. ומגישים חם.

 

באנטש- ממולאות בשר
באנטש- ממולאות בשר
  • טיפסקל לעיצוב וגיוון

הקפידו שמחית תפוחי האדמה לא תהיה רכה ומימית מידי ,כי במקרה כזה יהיה קשה לעצב את הצורה.

אם ממהרים, אפשר לערבב את כל החומרים יחד (כשהבשר מבושל),ולאחר מכן לעצב את צורת הקציצה ולטגן.

אפשר להשתמש בבשר טחון: מטגנים את הבשר במחבת עם הבצל הקצוץ והתבלינים, עד לריכוך ראשוני.

אפשר להחליף את הבשר בבשר עוף טחון או טופו או שלל ירקות לצימחונים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

    • הי מירב
      אפשר בהחלט רק רססי בתרסיס שמן את התבנית היטב ועל הבאנטש. חייבת להדגיש מקווה שאת מבינה שזה לא אותו הטעם :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here