אפשר לטגן או לאפות

הצהרה של בני  "אני לא נוגע יותר בבשר. הפכתי טבעוני"  הביאה אותי לחשיבה מחודשת במטבח, ובעיקר לשינוי ושילוב של מבחר מוצרים מגוונים בהכנת מנות הארוחה על מנת ליצור מנות עשירות בערך תזונתי גבוה וטעימות.

אומנם  המטבח שלי עובר מהפך, אך גם חי בשלום עם המטבח הרגיל והמוכר תוך הקפדה  על גוון ואלתור והעשרת מנות הארוחה.  הכנתי תבשיל קציצות עם קינואה עשבי תיבול ואגוזים שמבושלים ברוטב ירקות עשיר.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

לקציצות:

11/2 כוסות קינואה מבושלים ( או 1/2 כוס עדשים מבושלות ו1- כוס קינואה מבושלת )

1 כוס שקדים גרוסים

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

1/2 כוס כוסברה קצוצה

3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס נענע קצוצה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית כמון

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה – לא הכרחי

1 כף זרעי צ'יה או פשתן גרוס

2-3 כפות טחינה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות

3 שיני שום כתושות

1/2 כוס קוביות גזר

1 כוס אפונה קפואה

1 פלפל ירוק טרי חריף

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

5 עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 1  כוסות  מים

 

ירוק ועשיר
ירוק ועשיר

 אופן ההכנה:

מניחים את כל החומרים בקערה מוסיפים את הטחינה כף אחר כף תוך כדי לישה לקבלת עיסה אחידה טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

נוטלים מהעיסה ויוצרים קציצות עגולות בקוטר 3-4 ס"מ מניחים ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה . בדרך זו מכינים את כל הקציצות.

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' אופים כ20-25 דקות ומוציאים.

בתום האפייה מבשלים ברוטב
בתום האפייה מבשלים ברוטב

הכנת הרוטב -מאדים בצל ושום בשמן עד לשקיפות. מוסיפים את הגזר והאפונה מערבבים ומוסיפים את  יתר החומרים מערבבים ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את קציצות הקינואה והאגוזים  ומבשלים יחד כ-30 דקות. מגישים חם על מצע של פירה או גרגרי אורז מלא.

  • טיפסקל

אפשר לגוון ולהחליף את הקינואה באורז מלא, או חיטה מבושלים

 

מגישים על מצע של פירה או גרגרי אורז
מגישים על מצע של פירה או גרגרי אורז

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here