בבישול, בטיגון, על האש או בצלייה – מתכון בסיסי של בשרטחון יכול להפוך ליופי של מנה טעימה ומשביעה.

מזג האוויר הסגרירי ביום העצמאות מנע מרבים מאיתנו למלא את מצוות החג ולצאת לנפנף מעל המנגל ביערות והפארקים.

זה גרם לי לחשוב שמהבשר הטחון, שהיה מיועד להפך אחר כבוד לקציצות קבב על האש, ניתן להכין שפע של מנות, מכדורי בשר ברוטב, קציצות מטוגנות ועד ממולאים שונים.

מניסיוני, כל מטבחי עדות ישראל הפכו את הבשר הטחון לאחד המרכיבים המרכזיים במתכוניהם, והוא מאפשר עושר של טעמים.

מערבבים את כל החומרים בקערה
מערבבים את כל החומרים בקערה

נתחי בשר בקר טחון הם בדרך כלל עסיסיים ושומניים, ושונים מבשר טחון של עוף, הודו או עגל – דלי שומן ודלי כולסטרול – שנכנסו לתמונה בעשור האחרון כשגברה המודעות לאכילת מזון בריא.

כדי לאזן בין הבשר השומני לבין הבשר דל השומן, כדאי לשלב בין כמה סוגי בשרים, למשל בשר בקר ובשר עוף.

כך מקבלים תערובת בשר עם פחות שומן אבל עם טעם עשיר ונהדר. כדי לקבל תוצאה טובה, חשוב לשמור על יחס כמויות נכון של בשר לעומת תבלינים, עשבי תיבול, הלחם ופירורי לחם.

יחס נכון בין החומרים יעניק מרקם, עסיסיות וניחוח משגע למנה.

מטגנים בשמן רדוד
מטגנים בשמן רדוד
מטגנים לגוון חום זהבהב
מטגנים לגוון חום זהבהב

בחרתי להציע לכם מתכון בסיסי לקציצה, שיכולה להתאים לכל סוג בישול שבו תבחרו: צלייה, מנגל, מחבת פסים, טיגון בשמן עמוק, או טיגון בשמן רדוד ולאחריו בישול ברוטב עגבניות ללא טיגון.

זה סוד הקסם שלהן ולכן הן כל כך אהובות על הזאטוטים.

 

ומוציאים על נייר סופג
ומוציאים על נייר סופג

החומרים: ל-25-20 קציצות תלוי בגודל הקציצה

2 יחידות כרישה /פרסה

500 גר' בשר טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

4 עלי נענע ( לא הכרחי)

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה

1 כפית רוטב סויה

4 ביצים

¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)

אפשר:

שמן לטיגון

1/2 כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה

אופן ההכנה:

חותכים את שתי יחידות הכרשה לקטעים ומבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך.

מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב. יוצרים קציצות עגולות או אליפסות לצלייה על האש.

לטיגון: מחממים שמן במחבת, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. ומטגנים עד השחמה. ניתן לגלגל בקמח קודם לטיגון.

 

חם טעים ופשוט להכנה
חם טעים ופשוט להכנה

מבחר טיפסקל לקציצה מוצלחת

להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.

את קמח המצה אפשר להחליף בפרוסת לחם שרויה במים וסחוטה היטב.

ניתן להעשיר את התערובת גם בקינואה מבושלת או דוחן.

כדי למנוע את התפרקות הקציצה יש להשתמש בחומר שמאחד את הבשר הטחון:

ביצה, לחם, קמח, קמח מצה או פירורי לחם. שימו לב: יש ללוש היטב את התערובת ולהשהות אותה מעט טרם הבישול.

כדי לקבל תוצאה טובה, חשוב לשמור על יחס כמויותנכון בין הבשר והתבלינים.קציצות בקר

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here