קציצות נפלאות מהמטבח העיראקי ,הן נחטפות במהירות. אני מעדיפה להכין אותן קטנות, בקוטר 4-3 ס"מ.

אומנם טעמן נפלא כשהן מטוגנות אך אפשר בהחלט לצלות אותן בתנור או על גחלים.

 

החומרים: ל- 25-30 קציצות

500 גרם בשר בקר טחון

2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס

2 בצלים, מגוררים גס וסחוטים מנוזלים

15 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

3-2 ביצים

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת חריפה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2- 1 כפית בהרת

1/2 כפית מלח

1/2 כוס קמח מצה

שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה: 

מערבבים בשר, תפוחי אדמה, בצל ופטרוזיליה.

מוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן, ומערבבים היטב. אם צריך מוסיפים קמח.

מחממים שמן במחבת גדולה, יוצרים קציצות בקוטר הרצוי ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.

 

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here