אני מאוד אוהבת קציצות, במתכון זה השילוב בין הבשר למנגולד מקנה לקציצות טעם מיוחד.אחרי הטיגון אפשר לשמור

במקפיא, וכן אפשר לבשלן ברוטב עגבניות פיקנטי או פשוט לדחוס אותן בכריך מושקע במיוחד. פשוט קל וטעים מאוד!

קציצות בשר ומנגולד

החומרים: ל-8-6 מנות

400 גרם בשר בקר טחון

7 עלי מנגולד, חלוטים וקצוצים דק (החלק הירוק בלבד)

4 ביצים

6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

6 גבעולי כוסברה, קצוצים

4 שיני שום, כתושות

3 בצלים ירוקים, קצוצים

מלח ופלפל, לפי הטעם

1/4 כפית פפריקה חריפה

1/4 כפית כמון

שמן לטיגון

 

 

אופן ההכנה: 

בקערה רחבה מערבבים היטב את כל החומרים, מלבד השמן.

מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד השחמה.

 

  • טיפסקל 

שדרגו את הקציצות והוסיפו להן עשבי תיבול או ירקות כמו נענע, בזיליקום, כרפס, מנגולד, גזר וכדומה. כך אפילו הילדים יאכלו ירקות בלי לדעת.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. פסקל שלום. במתכון הנ"ל 4 ביצים….לדעתי (נפלה טעות) ביצה אחת תספיק . אשמח לקבל תגובתך. תודה דינה

    • הי דינה
      זו לא טעות :) בגלל כמות הגדולה של הביצים הקציצות מתקבלות מאוד רכות ואווריריות .

    • הי דליה
      את יכולה להשתמש עם תחליף חלבון כמו טופו ועוד או לשלב בין קינואה אדומה מבושלת עם אגוזים קצוצים

    • הי ורדה
      הן טובות גם בבישול וגם באפייה. אם את אופה אותן רססי היטב את התנית בתרסיס שמן וקצת עליהן ובבישול הכניסי ישר לרוטב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here