קציצות נהדרות אלו ניתן להכין בכל דרך שתבחרו – אפשר לצלות על להבה גלויה או באסכלה אפשר לטגנן , אפשר להכין כל רוטב שתבחרו על בסיס עגבניות ולבשלן ברוטב קודם לטיגון או אחרי הטיגון .

החומרים: ל-8-6 מנות

2 ק"ג (7-5 יח') כרישה (משתמשים בחלק הלבן עם מעט מהחלק הירוק)

500 גר' בשר טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 ביצים

¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)

שמן לטיגון

1/2 כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה

אופן ההכנה: 

חותכים את הכרישות לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב.

מחממים שמן לטיגון, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. מגלגלים בקמח (לא חובה) ומטגנים עד השחמה.

 

טיפסקל

להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here