קציצות נהדרות אלו ניתן להכין בכל דרך שתבחרו – אפשר לצלות על להבה גלויה או באסכלה אפשר לטגנן , אפשר להכין כל רוטב שתבחרו על בסיס עגבניות ולבשלן ברוטב קודם לטיגון או אחרי הטיגון .

החומרים: ל-8-6 מנות

2 ק"ג (7-5 יח') כרישה (משתמשים בחלק הלבן עם מעט מהחלק הירוק)

500 גר' בשר טחון

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 ביצים

¾1 כוסות קמח (או קמח מצה)

שמן לטיגון

1/2 כוס קמח (או קמח מצה) לטבילה

אופן ההכנה: 

חותכים את הכרישות לקטעים קצרים. מבשלים במים רותחים 30-25 דקות עד ריכוך. מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד השמן, ומערבבים היטב.

מחממים שמן לטיגון, נוטלים 2-1 כפות מהתערובת ויוצרים קציצות. מגלגלים בקמח (לא חובה) ומטגנים עד השחמה.

 

טיפסקל

להפחתת הקלוריות במנה השתמשו בבשר דל שומן, או שלבו כמה סוגי בשר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here