ילדים אוהבים כדורי בשר, רצוי מידי פעם לשלב בהם את דוחן שהוא סוג של דגן אשר מביא איתו ערכים תזונתיים

חשובים. הוסיפו לעיסת הבשר להכנת הקציצות ואו כדורי הבשר מעט דוחן. התוצאה ארוחה בריאה ומזינה, בטעם פיקנטי, עשיר ומיוחד.

 

החומרים: ל- 4-6 מנות

1 כוס דוחן

1 כוס מים

300 גרם בשר בקר טחון

1 גזר קטן מגורר דק

1 בצל קצוץ דק

5 שיני שום כתושות

1/2 ראש סלרי קצוץ דק

1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה , כוסברה, נענע, בזיליקום

1 ביצה

1 כף כמון

1 כפית כורכום

1 כפית שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לרצועות

5 שיני שום כתושות

2 כפות רסק עגבניות

1 פלפל ירוק חריף חצוי לשניים

1 כפית כמון

1 כפית עלי תימין

מלח ופלפל לפי הטעם

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

מניחים את הדוחן והמים בסיר ומבשלים על להבה בינונית עד לספיגת הנוזלים. מעבירים את הדוחן לקערה רחבה מוסיפים את כל החומרים ולשים היטב. צרים מהעיסה כדורי בשר עגולים בקוטר 3-4 ס"מ . מניחים במגש.

בסיר רחב ושטוח, שניתן להכניסו לתנור, מחממים שמן זית ומוסיפים את רצועות הבצל והשום ומאדים קלות.

מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים. מביאים לרתיחה. מכניסים את כדורי דוחן-הבשר אל הסיר (לא מערבבים). מנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה את הקציצות.

מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות . מכסים ברדיד אלומיניום ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' ואופים כ-20 25 דקות ומוציאים. מגישים חם על מצע של פירה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here