מתכון קל ופשוט, האהוב על גדולים וקטנים כאחד. במידה שמוותרים על הכנת הרוטב, הקציצות יכולות להיכנס לכל כריך שתכינו לילדים. השלמו את ההגשה עם ירקות ויש לכם ארוחה בכיס.

קציצות ברוטב בעגבניות

החומרים ל-40-35 קציצות

1 ק"ג בשר בקר, טחון

4 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס

6  בצלים בינוניים, מגוררים גס

20 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

5 ביצים

1 כף אבקת מרק עוף

1/2 כפית פלפל שחור, גרוס

1/2 כפית תערובת בהרט

1/2 כפית מלח

3/4-1/2 כוס קמח מצה (או ½1 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות היטב)

שמן לטיגון

לרוטב עגבניות:

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

6 שיני שום, כתושות

1 עגבנייה, קצוצה דק

3 כפות רסק עגבניות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית סוכר

1/4 כפית קינמון

½3-2 כוסות מים

 

מוסיפים עשבי תיבול ותבלינים

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בשר, תפוחי האדמה, בצל ופטרוזיליה.

מוסיפים ביצים, אבקת מרק, פלפל, בהרט, מלח וקמח מצה ומערבבים היטב. אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים מעט קמח.

מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.

הרוטב: מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות.

מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here