

קליפות אשכוליות מסוכרות /קסור דלחבז אל ערסה
הריבות למימונה מהוות חלק לא פחות חשוב משלל העוגיות המוצעות על השולחן הצבעוני והחגיגי. מבחר סוגי ריבות מפירות וירקות. לפניכם ריבת קליפות אשכוליות.
הן מוגשות כשהן נערמות אחת על השנייה כשבלולים שבלולים של קליפות אשכוליות עתירות סירופ נפלא, טעמן מתוק מרירי ומיוחד מאוד.
החומרים: לצנצנת אחת של ליטר
5 אשכוליות בינוניות אפשר גם אשכולית אדומה (משתמשים בקליפה בלבד)
מים עד כדי כיסוי
1/2 1 ק"ג סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
3/4 כוס מיץ תפוזים
3 כוסות מים
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את האשכוליות. גוררים מעט את קליפת האשכוליות. קולפים את הקליפה ל-4 פלחים גדולים וכל פלח של קליפה לשניים ושוטפים.
שמים את הקליפות בסיר, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות מחליפים את המים מרתיחים שוב לרתיחה וחוזרים על הפעולה פעם נוספת, מסננים.
מניחים בסיר את הקליפות מוסיפים את הסוכר, מיץ הלימון, מיץ התפוז, והמים. מבשלים שעתים שעתיים וחצי. מצננים ומעבירים לצנצנת.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק