הקינואה נכנסה למטבחים בישראל וכבשה את כולם בסערה. אז מה אם אין לה טעם. היא מזינה, מתגמלת, ואם תבשלו אותה נכון ותשקיעו בטעמים שסביבה, הקינואה תהפוך למעדן.

היא עשירה בחלבון, בסידן, במגנזיום, באבץ ובוויטמינים, וטעמה העדין מאפשר לשלב אותה במבחר תוספות.

החומרים: ל-6-4 מנות

1 כוס קינואה

¼1 כוסות מים

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

1/2 צרור נענע, קצוץ דק

1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק

4 בצלים ירוקים, קצוצים דק

50 גרם חמוציות

50 גרם צימוקים בהירים

4 כפות שמן זית

1 כף מיץ רימונים או סירופ דובדבנים

מיץ מ-1 לימון

מלח ופלפל, לפי הטעם

חופן שקדים מולבנים, קלויים

אופן ההכנה: 

מבשלים קינואה ומים בסיר בינוני מכוסה, כ-20-15 דקות על להבה בינונית, עד לספיגת הנוזלים. מסירים מהאש ומשהים מכוסה 5 דקות.

מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here