תוספת של דגנים מעניינת בדרך ההגשה ומפתיעה משילוב הטעמים בה. זו סוג של מנת גורמה שאינה מסובכת, העושה שילוב מעניין בין הדגנים המתובלים ובעיקר עושה שמח בהגשה ובטעם המיוחד שלה.

 

החומרים: ל-10 מנות

5 כפות שמן זית

1 בצל סגול, קצוץ

1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים דק

1 כוס קינואה, מבושלת

1/2 כוס חיטה, מבושלת

1/2 כוס כוסמת, מבושלת

1/2 כוס בורגול, מושרה במים ומסונן

מיץ מ-2 לימונים גדולים

2 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים דק

3 כפות קשיו

1 שן שום, כתושה

מלח ופלפל, לפי הטעם

2 גבעולי כוסברה, קצוצים

1/4 כוס שמן זית

תרד:

1 חבילת תרד טרי

3 כפות שמן זית

1 בצל סגול, חתוך לקוביות

3 שיני שום, קצוצות

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה: 

מחממים 4 כפות שמן זית בסיר ומאדים את הבצל. מוסיפים זיתים ומטגנים 3-2 דקות.

מוסיפים דגנים, 1 כף שמן, מיץ לימון, פלפל חריף, קשיו, שום, מלח ופלפל ומערבבים. מסירים מהאש.

מוסיפים כוסברה, טועמים ומתקנים תיבול.

לתרד- שוטפים היטב את עלי התרד, מסלקים את הגבעולים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים התרד ומטגנים קלות. מוסיפים שום, מלח ופלפל ומטגנים 3-2 דקות. מוסיפים לקערת הקינואה ומערבבים. מגישים חם.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here