پاچه

פאצ'ה הוא מסוג המאכלים אשר מספר על המטבח עצמו, חובק בתוכו מסורת,מנהגים וטעמים. להכנתו דרוש זמן וסבלנות והתוצאה מאוד משתלמת. הפאצ'ה הוא אחד המאכלים הנפלאים מהמטבח העיראקי.

החומרים: ל־6 מנות

4 יחידות קירשה (דופן קיבת פרה), מנוקות

1 כף חומץ

2 כפיות מלח

למילוי:

2 כוסות אורז שטוף ומסונן

½ ק"ג בשר בקר קצוץ לקוביות קטנות מאוד

1 כף רסק עגבניות

½1 עגבניות גדולות קצוצות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

חוט ומחט לסגירת כיס המילוי

לרוטב:

1 כף רסק עגבניות

½1 עגבניות גדולות קצוצות

5 כפות שמן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכינים את הקירשה למילוי: שוטפים היטב במים זורמים מבחוץ ומבפנים. הופכים את החלק הפנימי כלפי חוץ ומשרים בקערה גדולה עם חומץ ומלח כשעה, עד שנעלם הריח. שוטפים היטב מריח החומץ, משפשפים בעדינות יתרה ונזהרים שלא לקרוע, עד שהקירשה נקייה לחלוטין וללא ריח לוואי.

מכינים את המילוי: מערבבים את האורז עם קוביות הבשר, מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות הקצוצות, את המלח ואת הפלפל השחור ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

ממלאים את הקירשה: מקפידים שלא לדחוס ומשאירים מקום לאורז להתבשל ולתפוח. תופרים וסוגרים בחוט ובמחט. מניחים בסיר ויוצקים מים עד כדי כיסוי. מבשלים תוך כדי רתיחה במשך כחמש דקות. מוציאים בכף מחוררת ומניחים בצד. שופכים את מי הבישול, מנקים את הסיר ומחזירים את הקירשה.

מכינים את הרוטב: יוצקים לסיר מים בגובה כ־1 ס"מ מעל הקירשה, מוסיפים רסק עגבניות ואת העגבניות הקצוצות, שמן ותבלינים. מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כשעה או עד שהמים מתאדים.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל־110 מעלות ואופים במשך כחמש שעות עד שצבעה של הקירשה הופך לחום עמוק.

אם מתייבש במהלך האפייה, מוסיפים מעט מים.

 

המתכון מהספר עַשְׁתִידְכּ ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here