משרים את גרגירי החומוס במים עם סודה לשתייה. לאחר שרייתם, מעבירים בכל פעם כמות קטנה לקערה עמוקה ובעזרת תחתית כוס לוחצים על הגרגירים – פעולה זו מקלה על הסרת הקליפה העליונה של החומוס.

חומרים: ל-6-8 מנות

6 חלקי עוף שונים

1 בצל בינוני

8-9 גבעולי כרפס ועלים (סלרי)

2 גזרים גדולים

2 קלחי לפת בינוניים

250 גרם דלעת

1/2 ראש כרוב בינוני

1-2 עגבניות בינוניות

2 תפוחי אדמה

2 גבעולי כוסברה

2 כפות שמן

1 כוס גרגרי חומוס

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית הריסה, או פלפלת חריפה

 

אופן ההכנה: 

יום לפני הבישול שורים את גרגרי החומוס במים עם סודה לשתייה.

מסננים ומסירים את קליפות החומוס. קוצצים את הכרפס, הבצל והכוסברה.

מחממים את השמן בתוך סיר הקוסקוס (בורמה). מוסיפים את החומוס והירקות הקצוצים, בוחשים ומבשלים 3-4 דקות.

מוסיפים 9 כוסות מים וממשיכים בבישול הקוסקוס. כשהנוזלים רותחים, מוסיפים את נתחי העוף.

חותכים את שאר הירקות לקוביות ומוסיפים אל הסיר עם המלח, הפלפל השחור וההריסה. מכסים וממשיכים לבשל כ-30 דקות על אש בינונית.

 

  • טיפסקל

להכנת מאכל בנוסח אלג'יראי, מחליפים את השמן בשמן זית, את העוף ב-250 גרם בשר, ומוסיפים 4 תחתיות ארטישוק חתוכים לרבעים ו-4 עצמות מרק.

להגשה, מניחים את גרגרי הקוסקוס בקערה רחבה ועמוקה, מסננים את המרק מהירקות והבשר ויוצקים אותו על הגרגרים. מניחים את הירקות והבשר בקערת הגשה נפרדת, וכל סועד נוטל לצלחתו מגרגירי הקוסקוס, הירקות והבשר.

 

ירקות מוחמצים/ מסייר

תוספת מרעננת מהמטבח הטריפולטני של ירקות חתוכים בתחמיץ המוגשים לצד כל מנת קוסקוס. חותכים את הירקות לרצועות דקות מתבלים ומגישים לצד תבשיל או על צלחת התבשיל עם גרגרי הקוסקוס.

3 גזרים

4 פלפלים ירוקים

4 פלפלים חריפים

2 קלחי קולורבי

1/2 כרובית קטנה

מיץ מ-1 לימון או חומץ

1 כף שמן

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה: 

קולפים ושוטפים את כל הירקות, חותכים לרצועות או לקוביות בינוניות.

בסיר בינוני מחממים את השמן ומוסיפים את הירקות החתוכים, מלח ופלפל שחור. מכסים ומאדים כ-5 דקות

מוסיפים את מיץ הלימון וכ-5 כוסות מים וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שהירקות יתרככו. מגישים על קוסקוס מוכן.

 

  • טיפסקל 

אפשא להכין מסייר מהיר, בקערית מערביבם רצועות גזר, פלפל חריף וקולורבי מתבלים במיץ לימון, מלח ומעט

שום ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here