

מה לא סופר על נפלאות טעמו של הקוגל הירושלמי או האשכנזי, כל משפחה והגרסה הנפלאה שלה. אם תסתובבו בסמטאות ירושלים תשמעו סיפורים מקסימים סביב הסודיות וההכנות הקוגלים של שבת. עם הזמן, השנים, הניסיון והטעימות השונות למדתי שכל הגרסאות נפלאות.
מאוד נעים הניחוח הנישא באוויר כשחוזרים מבית הכנסת וכל אחד ממהר לטעום את הקוגל שלו. לפניכם מתכון נהדר שאהוב במיוחד על בני משפחתי.
החומרים: לתבנית גדולה עגולה או סיר פלא או 2 תבניות כיכר
1 חבילה של 400 גרם אטריות רחבות
1/2 חבילת מרגרינה
1/4 כוס שמן
1 כף גדושה סוכר חום
2 כפות גדושות סוכר לבן
4 ביצים
3 תפוחי עץ מסוג גרני סמית חמצמצים – קלופים ומגוררים במגררת גסה
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים
150 גרם צימוקים
150 גרם אגוזי מלך קצוצים
3 כפות קמח מנופה – אפשר קמח מלא
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
קורט ציפורן
1/2 כוס סוכר או סוכר חום אפשר לשלב סיאלן
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות לפי ההוראות המופיעות על גב האריזה מסננים ומעבירים לקערה רחבה.
ממיסים את המרגרינה במחבת רחבה מוסיפים את השמן והסוכר מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה עד לקבלת קרמל מבעבע.
מעבירים את הקרמל על האטריות בקערה מערבבים ומוסיפים תוך ערבוב את הביצים ושאר החומרים בוחשים לקבלת עיסה אחידה.
משמנים את התבנית הרצויה לכם במרגרינה ומעבירים את עיסת האטריות לתוכה תוך החלקה וישור הקוגל.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך 120 -150 מעלות צלסיוס ואופים שעתיים שלוש. אפשר לאפות חצי אפייה את הקוגל ולסיים על פלטת שבת לכל הלילה בדיוק כמו החמין.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק