

חמאת בוטנים היא חומר גלם מדהים: מתוקה-מלוחה, בעלת מרקם עשיר וטעם עמוק.
קבלו ממתק טבעוני טעים, בלי ביצים ובלי חלב, שמשלב בתוכו הרבה (!) חמאת בוטנים יחד עם שוקולד מריר.
ההכנה פשוטה ובסופה מתקבלים חטיפים נהדרים וממכרים. חתכו לקוביות קטנטנות ושמרו במקום סודי במקרר.
החומרים: ל-תבנית 20-20 – טבעוני – פרווה
בסיס:
75 גרם (1/3 כוס) שמן קוקוס קר
140 גרם (1 כוס) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות מים
מלית חמאת בוטנים
250 גרם (1 כוס) חמאת בוטנים חלקה
100 מ"ל (1/4 פחית) קרם קוקוס
(לפחות 17% שומן)
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
ציפוי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל (1/4 פחית) קרם קוקוס
(לפחות 17% שומן)
אופן ההכנה:
בסיס: מחממים לתנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. במעבד מזון עם להב פלדה שמים שמן קוקוס, קמח, סוכר ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים וניל ומים ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים. משטחים את הבצק בתוך התבנית ודוקרים בעזרת מזלג. אופים את הבסיס במשך 12-18 דקות או עד שהוא מזהיב. מצננים את הבסיס לחלוטין.
מלית וחמאת בוטנים: בקערה בינונית טורפים חמאת בוטנים, קרם קוקוס (חלק שומני מוקשה בלבד) ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הבסיס המצונן ומקררים במקפיא כשעה.
ציפוי שוקולד: בקערה בינונית ממיסים שוקולד וקרם קוקוס, במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או על בן-מארי, ומערבבים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
יוצקים את הגנאש על שכבת חמאת הבוטנים, מיישרים ומצננים במקרר עד ששכבת השוקולד מתקשה. חותכים לקוביות קטנות ומגישים. שומרים במקרר בקופסה אטומה, עד שבוע, או במקפיא עד שלושה שבועות.
שימו לב: לשם הכנת המתכון יש לקרר מבעוד מועד פחית קרם קוקוס. חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד (שמתקשה בקירור) ולא בנוזלים.
- טיפ- קלייה של חמאת בוטנים תהפוך את החטיף הזה להרבה יותר מתוחכם ותעצים את טעם הבוטנים.
כדי לקלות את חמאת הבוטנים פשוט מחממים אותה במיקרוגל במשך כ-30 שניות ובמהלך הזמן הזה היא מקבלת גוון כהה יותר והריח שלה נהיה חזק יותר.
מתכון מתוך הספר המתוק של נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק