המאכל הלאומי בעיראק, אבל נפוצה בכל רחבי המזרח התיכון היא עשויה לרוב מבורגול,אבגל גם מסולת, קמח או תפוחי אדמה מבשלים אותה במרק.

הקובה – בערבית כבַֻה, כלומר כדור – הוא מאכל נפוץ בעיראק, אבל גם בכורדיסטן ובקווקז, בסוריה ובלבנון. שם כולם מכינים קובה כופתאות עגולות וממולאות, וכל אחד מהם מנכס לעצמו את מומיחות ההכנה.

במטבח העיראקי שמור לקובה מקום של כבוד, ואין שבת ללא כופתאות תפוחות ששוחות במרק חם ומהביל. צורת הכופתאות לא משתנה, רק המרק משתנה בהתאם לעונות השנה ולירקות העונה.

כדי להגיע לתוצאות טובות יש צורך בהקפדה על עיצוב הבצק שעוטף את הבשר, כך שיהיה עדין מספיק לא עבה מדי, שהמלית תשתלב בצורה איחדה עם מעטפת הבצק ולא תתנתקמדופנות המעטפת ותיצור כיס אויר.

קובה במיה

החומרים: ל- 30 קובות עגולות ולתבשיל- 10-8 מנות

קובה מתכון בסיסי

למעטפת הבצק:

3 כוסות סולת

11/2כוסות מים

3/4 כפית מלח

2 כפות שמן

למלית:

3-4 כפות שמן

3 בצלים בינוניים קצוץ דק

1/2 ק"ג בשר טחון

1 כפית מלח

2 כפיות בהרט

3/4 כפית פלפל שחור

3 עלים של סלרי קצוץ דק

לתבשיל הבמיה:

2-3 כפות שמן

1 בצל קצוץ

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

9 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

מיץ מ-1/2 לימון

1 כפית סוכר

1/2 כפית פלפל שחור

2 שיני שום קצוצות דק

1 חב' במיה מוקפאת

 

קובה במיה
קובה במיה

אופן ההכנה:

להכנת מעטפת הכופתאות- מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים לבצק לקבלת עיסה אחידה. מניחים לרבע שעה.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים 3-2 דקות. מסירים מהאשו מוסיפים את התבלינים והסלרי הקצוץ ומערבבים היטב למלית אחידה. צרים מהמלית כ-30 כדורי בשר.

נוטלים מעט מבצק הסולת ומשטחים אותו בין כפות הידיים לעלה דק ושווה בעוביו ככל האפשר. מניחים כדור בשר במרכז, עוטפים את כדור הבשר בבצק ומגלגלים. מניחים את הכופתאות על מגש.

מרטיבים או משמנים את כפות הידיים מידי פעם.

להכנת תבשיל הבמיה- מטגנים בסיר רחב ושטוח את הבצל בשמן עד לשקיפות.מוסיפים את קוביות העגבנייה ומאדים תוך בחישה 3-2 דקות.

יוצקים את המים, מערבבים ומוסיפים את כל יתר החומרים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקובות ומביאים לרתיחה שנייה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבמיה. ממשיכים לבשל כ-30-20 דקות מגישים חם.

 

  • טיפסקל

רצוי ללוש ולעבד היטב את בצק המעטפת, על מנת לרכך אותו. בהמשך יש לתת לו לנוח מעט, כך הוא סופח את כל הנוזלים.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here