לפעמים נדמה לנו שלא ניתן להכין מאכל מסוים, בעיקר מאכל אתני בגירסה בריאותית והמתאימה לאנשים המקפידים על תזונה נטולת גלוטן. מסתבר שאפשר אחרת, וניתן להכין קובאנה כמו אמא בגירסה מתאימה וליהנות ממנה.

 

החומרים: לסיר ג'חנון

1/4 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)

1/4 1 כוסות קמח קונדיטור

1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים

1 כפית מלח

1 כף סיבים תזונתיים

1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם

1 כף שמרים יבשים

1 כף סוכר

2 כוסות מים פושרים

100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה: 

מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים

את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.

מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים להתפחה במקום חמים ל-20 דקות.

מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב.

מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה.

מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה.

לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה.

 

  • טיפסקל

לדברי רות: הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור.

לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גר') ולאפות בחום שבת.

שלבי הכנה
שלבי הכנה

המתכון מתוך הספר: "טעים ללא גלוטן " של רות טרכטמן, צילם אסף רונן

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. למה הכוונה בסיבים תזונתיים? ומה הפונקציה של זרעי הדלעת הטחונים? אפשר להמיר בשקדים טחונים למשל?

    • הי מיה
      הסיבים התזונתיים נועדו על מנת להעשיר את הבצק
      את יכולה בהחלט להחליף בשקדים טחונים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here