

אין תבשיל מזמין יותר מאשר תבשיל של שעועית עם כמון לצד לחם עשיר ודחוס. אם רוצים להזמין את החורף, מתחילים בהכנת תבשיל קדרה שעיקרו שעועית ותיבולו המרכזי הוא הכמון הטחון.
מגישים את כל הטוב הזה על מצע של גרגרי אורז לבן.
קדרת שעועית ומנגולד בכמון
החומרים: ל-8-6 מנות
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה
1 כף פלפלת אדומה מתוקה
1/2 כפית פלפלצ'ומה/ הריסה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות גדולות, אדומות ובשרניות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
400-500 גרם בשר בקר (ראש או כתף), חתוך לקוביות, שטופות ומסוננות
8 שיני שום גדולות, קלופות, שטופות, קצוצות או כתושות
2 כפות כמון טחון
1/2- 1/4 כפית מלח
5-4 כוסות מים
3 כוסות שעועית לבנה , שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת
6 עלי סלק ירוק/ מנגולוד חתוכים לרצועות עבות


אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים אליו את הפלפלת החריפה והמתוקה, את הפלפלצ'ומה/ ההריסה, הפלפל השחור, רסק העגבניות,קוביות העגבניות ומערבבים.
מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, השום הכתוש, הכמון טחון, המלח והמים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את השעועית המסוננת. על הנוזלים לכסות את השעועית ואת הבשר. במידת הצורך אפשר להוסיף 1/2 כוס מים. ממשיכים לבשל מכוסה, על להבה בינונית-נמוכה כשעתיים.
מוסיפים את רצועות הסלק הירוק ומבשלים עוד 1/2 שעה. מגישים חם על מצע של גרגרי אורז לבן.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק