

תבשיל קדרה שעיקרו שעועית ותיבולו המרכזי הוא הכמון טחון. מהמטבח התוניסאי והטריפוליטאי הוא מוגש בדרך כלל על גרגירי קוסקוס, או כפי שהוא, עם פרוסות לחם טרי. התבשיל דורש זמן בישול ממושך, ולכן יש להשגיח על כמות הנוזלים שבו, ובמידת הצורך להוסיף מים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיקטוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


קדרת שעועית וכמון / טְבִּיכַת לוּבְיָה בִּלכַּמוּן/ כמונייה
החומרים: ל-8-6 מנות
3 כפות שמן
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה
1 כף פלפלת אדומה מתוקה
1/2 כפית פלפלצ'ומה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות רסק עגבניות


2 עגבניות גדולות, אדומות ובשרניות, שטופות וחתוכות לקוביות קטנות
400-500 גרם בשר בקר (ראש או כתף), חתוך לקוביות, שטופות ומסוננות
8 שיני שום גדולות, קלופות, שטופות, קצוצות או כתושות
2 כפות כמון טחון
1/2- 1/4 כפית מלח
5-4 כוסות מים
3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת
- אפשר להוסיף 3-4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
- אפשר להוסיף עוד 1/2 – 1/4 כפית כורכום
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים אליו את הפלפלת החריפה והמתוקה, את הפלפלצ'ומה, הפלפל השחור, רסק העגבניות וקוביות העגבניות. מערבבים. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר, השום הכתוש, הכמון טחון, המלח והמים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים לסיר את השעועית המסוננת. על הנוזלים לכסות את השעועית ואת הבשר. במידת הצורך אפשר להוסיף 1/2 כוס מים. ממשיכים לבשל, מכוסה, על להבה בינונית-נמוכה כ-1/2 2 – 3 שעות. מגישים חם. על מצע של גרגרי קוסקוס מוכנים.
- אם רוצים להוסיף תפוחי אדמה יש להוסיפם לתבשיל אחרי שעה של בישול.


הכנה, סטיילנג וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק