

מתכון לקדרה נפלאה מהמטבח הטריפוליטני, המוגשת על מצע של גרגירי קוסקוס או לצד אורז לבן. אפשר להחליף את בשר הבקר בנתחי עוף. זו קדרה שהכנתה קלה ומהווה פיתרון קל ונוח להגשת מנה עיקרית בסיר אחד לכל המשפחה.
החומרים: ל- 8-6 מנות
1/4 כוס שמן
3 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק
1/2 ק"ג בשר בקר (שריר, כתף, ראש), חתוך לקוביות, שטופות ומסוננות
1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה
1/2 1 כפיות כורכום
1/2 כפית קינמון טחון, או מקל קינמון קטן
20 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
10 גבעולי כוסברה, שטופים וקצוצים דק
5-4 כוסות מים
3 כוסות שעועית לבנה מיובשת, שהושרתה במים יום מראש, שטופה ומסוננת
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר בינוני. מוסיפים אליו את הבצלים ומאדים קלות. מוסיפים את קוביות הבשר, מתבלים בפלפלת החריפה, בכורכום ובקינמון, מערבבים ומאדים עוד 3-2 דקות.
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות לסיר. יוצקים פנימה את המים, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השעועית.
בודקים את כמות הנוזלים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כ-1 כוס מים. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-1/2 2 שעות.
אם משתמשים במקל קינמון, מרחיקים אותו לפני ההגשה. מגישים חם.
צילום: חגית גורן מתוך הספר "מטעמים טריפוליטניים" / פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק