

החבוש מקבל מקום של כבוד בקדרה שלפניכם. לכן מומלץ בנוסף למנות המסורתיות אותם תכינו לכבוד החג, להכין את הקדרה המיוחדת הזו שהיא מנה עיקרית אחרת, המשלבת בהכנתה את סמלי החג.
החומרים: ל – 4 מנות
1 ק"ג אונטריב עגל טרי חתוך לקוביות של 4*4 ס"מ (חלקו האחורי של הצוואר – אונטר-ריב)
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
4 כפות שמן צמחי
1 כרישה נקייה מעלים ושטופה היטב, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
1 בצל יבש גדול, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחצויים לאורכם
1 כוס יין אדום יבש
4 חבושים קלופים וחתוכים – לשישיות או ששמיניות תלוי בגודל
3 שיני שום שלמות
2 ענפי מרווה טרייה
2 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה או אבקה ע"פ הוראות ההכנה המוממלצות )
לסיום – 2-3 כפות דבש
לעיטור – אגוזי לוז קלויים וחצויים
אופן ההכנה:
מתבלים את קוביות הבשר( האונטריב ) במלח ופלפל גרוס. מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתחים משני צידיהם.
מוסיפים לסיר את קוביות הכרישה הבצל ושורשי הפטרוזיליה ומערבבים – מטגנים 3-4 דקות . מוסיפים את היין מאדים עוד 4 דקות ומוסיפים את ציר הבקר.
מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את פלחי החבושים, שיני השום והמרווה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, מידי פעם מערבבים קלות ובודקים שהתחתית לא נחרכת.
אם ריכוך הבשר מגבירים את הלהבה ומביאים את התבשיל לרתיחה. מוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים, והרוטב מסמיך. טועמים ומתקנים תיבול, מעטרים באגוזי לוז קלויים.
המתכון באדיבותאבי שטייניץ – שף ויועץ קולינרי צילום: דניאל לילה
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק