

תמיד תמצאו מנות שיש להן רושם גדול והכנתן פשוטה. מנת קבבוני סלמון המוגשת על מצע איולי קארי, זו בדיוק
המנה, כשרואים אותה נדמה שהיא דורשת עבודה רבה, אך לא כך הדבר.
זו מנה פשוטה, מהירת הכנה, ובעיקר קלה וטעמה נפלא.אתם כמובן מוזמנים לנסות להכינה במטבח הפרטי שלכם.
החומרים: ל-5 מנות
500 גרם פילה סלמון נקי מעור ועצמות
5 כפיות כוסברה קצוצה
5 כפיות בצל ירוק קצוץ
1/2 כפית צילי קצוץ
1/2 כפית גינג'ר קצוץ
מלח לפי הטעם
לרוטב:
1/2 1 כוסות מיונז
1/2 1 כפות אבקת קארי או ממרח קארי
מיץ מחצי לימון +2 כפות
1/2 1 כפות כוסברה קצוצה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
קוצצים דק את פילה הסלמון ומניחים בקערה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים לעיסה אחידה. צרים בכפות הידיים קבבונים עגולים ומסדרים על מגש מכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים מעט שמן זית במחבת פסים או בגריל וצולים את הקבבונים משני הצדדים מספר דקות.
בקערית נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב. להגשה מניחים כפית או כף מהרוטב במרכז הצלחת ומניחים קבב על הרוטב מעטרים.
- טיפסקל
אם רוצים לקבל את הקבבים באותו הגודל נעזרים ברינג- עגול לעיצוב הצורה.
המתכון והצילום באדיבות השף ניר רונן ממסעדת MEAT& WINE CO
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
הכנתי את קבבוני הסלמון ויצא טעים מאוד מאוד!! והרוטב…מעלף!! – מנה יוצאת מן הכלל הוספתי לרוטב זרעי כוסברה שצרבתי במחבת, יצאו פריכים והוסיפו טעם רב לרוטב! תודה??
הי אבישג, אני ממש שמחה הרעיון עם זרעי הכוסברה נשמע מצויין :)
שתי שאלות:
1. האם הקבבונים טובים בהקפאה?
2. האם ניתן לאפות אותם בתנור?
הי מיכל
כן לשתי השאלות :)