

הכנת קבב דג ים בשילוב קרם פלפלים ופלפל צ'טני מניבים מנה צבעונית, מעניינת ולא שגרתית. המוגשת על מצע של קרם פלפלים פיקנטיים, השילוב מעניין ומפתיע עדין בטעמו ואחר.
חומרים: 6-8 מנות
לקבב הדג:
1 ק"ג פילה דג בורי חתוך דק או טחון גס
צרור שרויל – סיגית (עשב תיבול מזכיר סוג של אניס) או כוסברה קצוצים דק
4 כפות ערק
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
לקרם פלפלים:
6 פלפלים אדומים
1 כף סוכר
4 כפות שמן זית
פלפל
מלח
1 שן שום
אופן ההכנה:
הכנת קבבוני הדג- שמים בקערה את הדג החתוך דק או טחון גס מוסיפים את השרביל או כוסברה קצוצים,הערק ושמן זית מערבבים . מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
יוצרים כדורי קבב מהתערובת ומניחים במקרר למשך שעתיים.
מוציאים מהמקרר ומטגנים את הקבב במחבת פסים עם מעט שמן או על גריל פחמים.
אופן הכנת קרם הפלפלים -קולים את הפלפלים בתנור או על גריל. מצננים ומקלפים את הקליפה.
מכניסים למעבד מזון או בלנדר ידני את הפלפלים הקלופים מוסיפים את שמן הזית, הסוכר, המלח פלפל ושום.טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד של קרם פלפלים.
צילחות – סידור המנה בצלחת – יוצקים קרם פלפלים במרכז הצלחת ומניחים מעליו את קבב הדג. ומעטרים
בעלי שרויל או כוסברה
המתכון באדיבות זיו שלף, צילום: דן פרץ
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק