לפעמים אני רק מחפשת תירוץ להכין עוגיות אישיות. עוגיות קאפקייקס שוקולד, עשירות ונמסות בפה עם כל נגיסה.

הן קלות להכנה, והאמת אפשר לגוון ולשדרג אותן בכל תוספת וציפוי אהוב.

החלטתי להכין קאפקייקס לכבוד יום המשפחה שחל בשישי האחרון. כשציפיתי אותם בציפוי שוקולד הם התקבלו כל כך יפים, בוהקים ומזמינים שהחלטתי לא להוסיף עליהם דבר.

אתם כמובן יכולים לעטר ולקשט את הקאפקייקס שלכם בשלל תוספות, בגוונים ובטעמים.

כאן השתמשתי בעטרות נייר פשוטות ומעוטרות, אותן הנחתי בתוך תבנית שקעים. אך כיום קיימים בשווקים שלל תבניות מיוחדות לקאפקייקס מעוצבות ומעוטרות.

הן כל כך יפות, ומוסיפות נופח ויופי לעוגיות הקאפקייקס. ממליצה בחום להשתמש בהן.

קאפקייקס שוקולד

החומרים: ל-12-16 עוגיות אישיות

200 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

1/2 כוס חלב

4 כפות אבקת קקאו

לציפוי:

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר או אבקת סוכר

3 כפות אבקת קקאו

1 כף אבקת קפה נמס

1/2 כוס מים

100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה: 

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט, החלב , אבקת הקקאו.

מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים . יוצקים את בלילת הבצק אל עטרות הנייר. ממלאים עד לכ -3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחה הבצק).

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-40-45 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

הכנת הציפוי – שמים בסיר קטן את החמאה, סוכר, אבקת הקקאו ואבקת קפה נמס. ממיסים על להבה נמוכה עד שהחמאה תימס, מוסיפים מים ושוקולד ומבשלים על אש נמוכה לקבלת תערובת אחידה.

נוטלים בכף ומצפים את העוגיות האישיות . אפשר להשאיר כך או כמובן לעטר בנטיפי שוקולד, סוכריות צבעוניות קרמים ועוד….

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here