אני אוהבת להכין קאפקייקס, זו הגשה אישתי מפנקת, ההכנה מהירה, בוחשים מספר מרכיבים ומתקבלת עיסת בצק ריחנית. מעבירים לתבניות אישיות דקורטיביות וההגשה הופכת למעניינת ומפתה.

אפשר תמיד לגוון עם "הפתעה " מעניינת, הפתעה מבחינתי היא התוספת שמבלעים בעיסת הבצק לפני האפייה והיא נחשפת תמיד עם הנגיסה הראשונה בקאפקייקס.

בדרך כלל משלבים כהפתעה קוביות שוקולד ושוקולד לבן, אגוזים, מליות מגוונות, ממרמלדות ועוד. הפעם שילבתי בקאפקייס פטל אדוםשנתן מראה נפלא למאפה.

החומרים: ל-12 קאפקייקס

2 כוסות קמח מנופה

2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שמן או חמאה

1 כוס סוכר חום בהיר, דחוס

3 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל משובחת

1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת

1/2 1 כוסות פטל אדום נקי שטוף היטב. מספיגים היטב את הנוזלים.

להגשה:

1/2 כוס אבקת סוכר

בוזקים אבקת סוכר
בוזקים אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. במערבל חשמלי, מערבלים את השמן או החמאה עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, לקבלת בלילת קרם בהירה.

מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל, קליפת הלימון ואו התפוז תוך ערבול. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח, מערבלים לבלילה חלקה.

מבליעים בפעם, פעמיים את הפטל האדום בבלילת הבצק. מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעיםומחלקים את הבלילה באופן שווה בין עטרות הנייר בתבנית.

ממולאים עד ל־3/4 מגובהם. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' במשך כ־30 דקות. עד שפני הקאפקייקס זהובים־בהירים וקיסם שננעץ במרכזן יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אך לא עם בלילה נוזלית).

מעבירים את התבניות לצינון מלא על רשת לפני שמוציאים את הקאפקייקס מהתבניות. בוזקים עליהם מעט אבקת סוכר. אפשר לשמור את הקאפקייקס בקופסאות אטומות בטמפרטורת החדר למשך 5 ימים.

טיפסקל

אפשר לגוון ולהוסיף עם הפטל האדום 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים מסוכרים קצוצים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here