קאפקייקס, אלו סוג של עוגות קטנות אישיות ומפנקות. הן קלות ומהירות הכנה, מספיק שבוחשים מספר מרכיבים ומקבלים עיסת בצק ריחנית.

משלבים בעיסת הבצק תוספות בהתאם לבחירתכם ומבליעים אותם היטב בבצק . יוצקים בכף או בזילוף לתבניות אישיות דקורטיביות ההופכות את הגשת הקאפקייס למעניינת ומפתה.

החומרים: ל-8-10 קאפקייקס גדולים

2 כוסות קמח מנופה

2 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שמן או חמאה

1 כוס סוכר חום בהיר, דחוס

3 ביצים בטמפרטורת החדר

1 כפית תמצית וניל משובחת

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

להגשה:

סירופ שוקולד או ציפוי שוקולד

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח. במערבל חשמלי, מערבלים את השמן או החמאה עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, לקבלת בלילת קרם בהירה.

מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל, קליפת התפוז תוך ערבול. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את תערובת הקמח, מערבלים לבלילה חלקה.

מבליעים בפעם, פעמיים את נטיפי השוקולד צ'יפס בבלילת הבצק. מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים ומחלקים את הבלילה באופן שווה בין עטרות הנייר בתבנית.

ממולאים עד ל־3/4 מגובהם. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' במשך כ־30 דקות. עד שפני הקאפקייקס זהובים־בהירים וקיסם שננעץ במרכזן יוצא עם מעט פירורים לחים עליו (אך לא עם בלילה נוזלית).

מעבירים את התבניות לצינון מלא על רשת מזלפים על פני הקאפקייקס סירופ שוקולד או ציפוי שוקולד לפי בחירתכם ומגישים.

 

  • טיפסקל לגיוון

לא רוצים ציפוי שוקולד ? אפשר לוותר ולהסתפק בבזיקה של אבקת סוכר על פני הקאפקייקס

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here