נקראים אל הקאפקייק

ביום העצמאות הזה לא חייבים לעמוד מעל מנגל עמוס ולנפנף לכל עבר. אפשר לצאת לפיקניק צמחוני או טבעוני ולהתנחם בקאפקייקס מעוטרים בצבעי כחול־לבן.

הפיקניקים של יום העצמאות הם כבר עניין של מסורת. מי שיוצא לחיק הטבע אינו יכול להימנע מהריח ומהעשן הנישאים באוויר מהבשרים הניצלים על המנגל העמוס.

אך אפשר גם אחרת, למשל להרכיב ארוחות קונספט. הן יכולות להתבסס על מטעמים צמחוניים,

טבעוניים או סלטים עשירים ותוספות ירק מעניינות. אלו בעיקר מנות שאפשר לשנע אל הפארקים והגנים או אל בית המשפחה והחברים. בדרך זו אפשר ליהנות מחברה טובה ומוזיקה בלי הצורך לנפנף.

לכבוד חגיגות יום העצמאות השנה בחרתי להציע לכם להכין קאפקייקס בשני טעמים וגוונים:

האחד בטעם שוקולד והשני בטעם וניל. לגיוון כדאי להוסיף לשתי העיסות מעט נטיפי שוקולד.

הדגש הפעם הוא דווקא על העיטור: הכינו קרם שמנת פשוט או העשירו אותו בגבינת מסקרפונה ותתחילו בחגיגה. את הקרם צובעים בגוני כחול־לבן ומזלפים על פני הקאפקייקס עם הילדים הצעירים.

רצוי להשתמש בסוגי צנתרים שונים שיקנו לקרם המזולף על פני העוגיות טקסטורות שונות ומעניינות. אפשר להוסיף ולעטר את הקאפקייקס בסוכריות בגוני כחול־לבן שישלימו את

המראה החגיגי ליום העצמאות. עכשיו נותר לכם רק לחפש דגלים קטנים ולהצמידם אל יצירות האמנות הקטנות. סדרו את הקאפקייקס המוכנים בתוך קופסה נוחה, רצוי בצידנית, וקחו איתכם אל הפארק או לבית החברים.

 

 

* טיפסקל

את עיסת הבצק ניתן להעשיר בכול תוספת אחרת  מלבד  נטיפי השוקולד  למשל אגוזים, פירות מיובשים צימוקים, מרשמלו , חלבה ועוד.

אפשר להשתמש בעטרות נייר לא פשוטות אלא דווקא מעוטרות ומעניינות. כיום קיימות בשווקים שלל תבניות מיוחדות במגוון  צורות וגוונים.

 

קאפקייקס כחול לבן

החומרים: ל-12-16 עוגיות אישיות בינוניות או ל-22  עגיות קטנות

200 גרם חמאה רכה

1/2 1 כוסות סוכר

2 שקיות סוכר וניל

3 ביצים

3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה

1 גביע יוגורט

1/2 כוס  חלב

4 כפות אבקת קקאו לקאפקייס וניל לא להשתמש באבקת הקקאו ולהוסיף 2 שקיות סוכר וניל

 

 

לציפוי:

1 שמנת מתוקה

3 כפות אבקת סוכר

1 קופסת גבינה שמנה

3-2 טיפות תמצית וניל

שקיות זילוף עם צנתרים לפי בחירתכם

צבע מאכל כחול

סוכריות צבעוניות בגווני כחול לבן

 אופן ההכנה:

מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.

מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט, החלב , אבקת הקקאו.

מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים . יוצקים את בלילת הבצק אל  עטרות הנייר. ממלאים עד לכ -3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחה הבצק).

אופים בתנור שחומם מראש  לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-40-45 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.

הכנת הציפוי – מקציפים את השמנת במערבל חשמלי במהירות גבוהה תוך הוספת אבקת הסוכר  עד לקבלת קציפה יציבה מבלעים בתוכה את הגבינה ומערבלים לקרם אחיד וחלק מחלקים לשניים שלושה חלקים שנים צובעים בגווני כחול ואחד משאירים בגוון לבן

מכניסים לשקיות הזילוף עם הצנתר הנבחר ומזלפים תלוליות או פרחים על פני הקאפקייס אפשר לשלב בין הגוונים ומפזרים מעל מעט סוכריות.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here