הכנת קאפקייקס מאפשרת הגשת עוגיות קטנות אישיות מעוטרות ומעוצבות.

מאוד מומלץ להכין לילדים לימי ההולדת כך כל ילד יקבל עוגיה קטנה ומעוטרת ולא יחפש את הפרוסה עם הקישוט האהוב עליו.

קאפקייקס יוגורט ונוטלה

הקרם כאן יציב וכבד ונוח מאוד לעבודה ולזילוף.

החומרים: ל-14-12 קאפקייס תלוי בגודל הקאפקייס

1 גביע יוגורט איכותי ומשובח

3 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית תמצית וניל או ליקר לפי טעמכם

4 ביצים

1 כוס סוכר אפשר סוכר גולד,או חום

125 גרם חמאה

100 גרם נטיפי שוקולד צי'פס

2 בננות בשלות מעוכות או רסק תפוחים

ציפוי נוטלה

250 גרם חמאה

3 כפות חלב

200 גרם אבקת סוכר

1-2 טיפות תמצית וניל

2 כפות גדושות  שוקולד נוטלה

לקבלת הגוון כמו בתמונה- ורוד, שמנת, ושלל גוונים אחרים.

השתמשו בצבעי מאכל  המצויים בשוק או טיבעים כמו: ריבה אדומה, מי סלק, ריבת משמש ועוד

לקישוט:

סוכריות בשלל גוונים  לפי טעמכם

אופן ההכנה:

בקערת מערבל חשמלי שמים את היוגורט (שומרים את הגביע ככוס מידה בהמשך).

מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים.

מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך כדי ערבול עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את  הווניל ואת הביצים בזו אחר זו תוך ערבל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים.

מרככים את החמאה כ-10 שניות במיקרוגל, אין להגיע להמסה ומוסיפים לבלילה.  מוסיפים את הבננות המעוכות והשוקולד צ'יפס ומערבבים לבלילה אחידה.

מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, או לעטרות נייר המצויות בתוך תבנית השקעים.

אופים  בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צ' למשך 25 דקות.

להכנת הציפוי – מקציפים היטב, במהירות גבוהה את החמאה החלב ואבקת הסוכר.

כשהתערובת חלקה מוסיפים את הוניל והנוטלה ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים קרם על כל קאפקייק.

מעטרים הסוכריות צבעוניות, נטפי שוקולד וכדומה

המתכון באדיבות –  קלואה סאדה ,ניופאן גורמה. צילום:יחצ', שי אוקני

בואו ללמוד עוד על נפלאות הקאפקייקס

  • טיפסקל

לקבלת קרמים בטעמים:

אפשר להחליף את הנוטלה בחמאת בוטנים או לגוון באבקת קפה נמס.

אפשר להכין קרם ללא סוכר עם גבינת פילדלפיה מעט וניל ומספר טיפות אגבה

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here