

מי שאוהב את העוגיות האישיות קאפ-קייקס פשוט יתאהב בשילוב בין הנוטלה והחלבה. ההגשה האישית של קאפ-קייקס הופכת את העוגיות למנה מעניינת ומפנקת. העוגיות קלות ומהירות הכנה והן טעימות מאוד.
החומרים: ל- 12 קאפ־קייקס, תבנית שקעים או 12 כלי אלומיניום חד־פעמיים
11/2 כוסות (210 גרם) קמח מנופה
1 כפית אבקת אפייה
2/3 כוס (130 גרם) סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 ביצים
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
2 גביעים (200 גרם כל אחד) יוגורט טבעי
למלית:
כ-1/2 כוס נוטלה
100 גרם שערות חלבה או חלבה, מפוררת
שוקולד לציפוי:
4 כפות נוטלה
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
12 חצאי תותים (לא חובה)
אופן ההכנה:
מאפים אישיים נימוחים וטעימים, שמכינים ממצרכים שנמצאים בכל בית. לבסיס המוצלח של הבלילה אפשר לשדך מליות בטעמים שונים, למשל קונפיטורה של תות, ממרח תמרים או ממרח לוטוס.
מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים את השקעים בעטרות נייר או משמנים היטב.
מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סוכר וסוכר וניל בקערה גדולה. בקערה אחרת מערבבים את החומרים הרטובים: ביצים, שמן ויוגורט.
מוסיפים את התערובת הרטובה לקערת היבשים ומערבבים כמה שפחות, רק עד שלא רואים יותר קמח. אם יש גושים בבלילה, לא להתרגש, זה בסדר.
יוצקים חצי מכמות הבלילה עד לחצי מגובה השקעים ומוסיפים לכל שקע כפית נוטלה וקומץ שערות חלבה. יוצקים את שאר הבלילה, מערבבים מעט ומקשטים בקומץ שערות חלבה.
אופים 25 דקות או עד שקיסם שננעץ בקאפ–קייקס יוצא יבש עם פירורים לחים.
מכינים את הציפוי: מערבבים נוטלה עם שמנת מתוקה למרקם קרמי. מורחים על כיפות הקאפ–קייקס ומקשטים בחצי תות.
טיפ פרווה מחליפים את היוגורט במיץ תפוזים ואת הנוטלה בממרח שוקולד פרווה.
טיפ פרקטי אם אין יוגורט, מחליפים אותו ברוויון, בשמנת חמוצה, באשל או בלבן.
המתכון במתוך הספר שמחות קטנות -אורלי פלאי-ברונשטיין, עינת אביטל. צילום- דניה ויינר
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק